avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate nutzu313

Activitate nutzu313

Bună ziua. Într-un proces în care nu am avut nicio calitate (doar ruda a uneia dintre părți), unul dintre avocați a făcut declarații și referiri despre persoana mea. Este legal? Menționez din nou ca nu am avut nicio calitate procesuală, nu am fost citat, nu am dat declarații.
Sunt in situatia urmatoare:
1.sunt girant la prima casa (nu coproprietar) pentru sora mea;
Intrebare-Pot iesi ,ca si girant,daca sora mea vine cu girarea unui apartament -proprietate al unor rude ,la banca?
am achizitionat apartament prin prima casa(sotia fiind titularul de dosar eu coplatitor).Este posibil sa fiu coplatitor si pentru sora mea la prima casa?ce drepturi si obligatii as avea?Va multumesc!
Va multumesc de raspuns!am depus cerere de executare a sotului pentru plata sultei inainte ca el sa ceara evacuarea mea prin executare silita!Abia peste 8 zile se implineste termenul parasesc locuinta,dar este legala executarea mea inainte de trecerea termenului?
Buna ziua,am o speta
am divortat de sotul meu am facut partaj,iar in urma acestuia trebuia sa imi dea banii cuveniti,el ramanand cu apartamentul si toate bunurile!banii ia depus azi in contul meu dupa care am fost chemata de un executor care mi-a inmanat o decizie de eliberare a apartamentului in termen de 8 zile,adica m-a executat sotul meu!INTREBARE:care este termenul de eliberare a apartamentului legal si care este procedura care trebuia sa o urmeze sotul meu.Acum sunt obligata sa ii dau executorului 3000 lei pentru aceasta executare!Va multumesc
Răspuns la discuția adeverinta grupa a II-a de munca
In perioada 2007 - 2011 am detinut functia de analist programator. Activitatea mi-am desfasurat-o in incinta unui inspectorat judetean de politie (unde existau acele antene specifice). Am fost angajat ca si personal contractual (civil) dar eram platiti din fondurile Ministerului de Interne. Practic eram angajat al MAI in cadrul unei Directii din Bucuresti, dar ne aflam in subordinea Prefecturii judetene. Fondurile pentru salarii erau trimise de catre Directia respectiva in contul Prefecturii, apoi Prefectura ne vira salariile in cont.
Răspuns la discuția contract upc
Multumesc frumos. Totusi, mi se pare cam ciudata treaba, atat timp cat au existat mijloacele necesare pentru semnarea olografa a contractului, dar a fost neglijenta si dezinteres din partea lor.
oug 130/2000
cap. 1, art. 2 pct.1a: "comerciant, care utilizează în mod exclusiv" : UPC are centre in toata tara si agenti de teren care pot incheia contracte
Buna ziua. Am lucrat in perioada 2007-2011 in cadrul unei prefecturi. In fisa postului si in contractul de munca am mentiuni facute precum ca imi desfasor activitatea in conditii specifice grupei a 2 a de munca (stres, radiatii etc.). Sporul de conditii grele si toxicitate apare si pe fluturasul de salariu. Acum, institutia refuza sa-mi inmaneze o adeverinta din care sa rezulte grupa de munca, in vederea pensionarii. Este legal? Cum trebuie sa procedez? Multumesc.
Discuție contract upc
Buna ziua. In urma cu aproximativ 12 luni am fost contactat de catre un reprezentant UPC care mi-a facut o oferta de internet/TV. Am acceptat oferta, contractul urmand sa fie pe 2 ani. S-a facut instalarea, dar nu mi-a fost dat niciun contract spre a-l semna. In concluzie, nu am vazut contractul, nu cunosc clauzele, nu am semnat niciun contract dar beneficiez de srviciile operatorului si achit lunar contravaloarea acestora. Daca vreau sa renunt la serviciile respective o pot face? te0retic as mai avea contract inca un an, dar din neglijenta lor nu am semnat nimic. Convorbirile telefonice (fara un contract semnat olograf anterior) pot constitui probe in acest caz?
Buna ziua. Problema e urmatoarea: sunt angajat la 2 locuri de munca: intr-um loc cu 8 ore, in celalalt cu 2 ore. Am la ambele peste 5 ani vechime. Locul de munca unde am 8 ore e pe cale sa se desfiinteze. E posibil ca in acelasi timp sa primesc si somaj si sa raman angajat cu 2 ore?
Multumesc!