avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate seat

Activitate seat

Buna ziua si multumesc pentru raspuns !
Am un singur permis de conducere dobandit prin scoala de soferi si examen in Spania apoi preschimbat in UK, deoarece m-am mutat aici pentru munca si aveam nevoie de dovada de adresa. Nu am avut niciodata permis romanesc. In anul 2014 am fost condamnat de o instanta din Romania la 1 an cu suspendare si 3 ani de incercare. In hotararea de condamnare nu mi s-a interzis dreptul de a conduce autovehicule. Intre timp, am primit permisul UK inapoi de la DVLA (echivalentul Directiei Regim permise de conducere si inmatriculari din Romania).
Intrebarea mea este: Voi avea probleme la vama sau pe teritoriul Romaniei cand ma voi intoarce in tara ? Banuiesc ca politia rutiera de pe raza careia am domiciliul mi-o fi anulat dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul Romaniei, desi permisul nu mi s-a anulat.
Nasol...o camera video montata in masina putea fi cel mai bun martor !!!
Daca procurorul e de treaba s-ar putea sa scapi cu NUP (neinceperea urmaririi penale) - suspendarea permisului pe 90 de zile +amenda, daca nu, ajungi in instanta = condamnare cu suspendare (permisul se anuleaza)/amanarea aplicarii pedepsei (permisul nu se anuleaza)/amenda penala (permis anulat).
Astea sunt variantele...
Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 februarie 2014.

Eu am obtinut permisul de conducere in Marea Britanie, vechimea lui fiind de 5 ani.

Autoritatea emitenta a permisului mi-a restituit permisul (la ei se suspenda pentru alcool).

Intrebarea mea este urmatoarea: tinand cont ca a trecut mai mult de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, in ce conditii pot conduce in Romania, mai precis ce trebuie sa fac sa pot conduce, in afara de examen, pentru ca am un permis valabil si nu pot sustine un examen.
Intentionez sa vin in Romania cu masina anul viitor si nu vreau sa am probleme.

Am inteles ca trebuie sa ma adresez sefului serviciului rutier de pe raza localitatii de domiciliu pentru a cere revocarea ordinului prin care s-a dispus anularea dreptului de a conduce in Romania.
A mai fost cineva in aceasta situatie ?

Astept sfaturi si pareri...

Multumesc anticipat !
Silviu2891 a scris:

Buna dimineata!
Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un pusti de 17 ani caruia am dat datele de logare ale contului , de acolo respectivul a ajuns la adresa de e-mail pe care a sparto si a transferat contul de joc pe un alt e-mail , nu stiu cum a facut asta deoarece ca protectie la e-mail am numarul de telefon , in fine ....in acea adresa de e-mail sunt date confidentiale gen date bancare, date de la asigurarea de viata , date de la serviciu , si nu in ultimul rand toate statele de plata facute catre acel joc online . Intrebarea mea este : Ceea ce acel pusti a facut se incadreaza la vreo raspundere juridica , si cum as putea sa recuperez datele si continutul contului de joc online.
Va multumesc anticipat!!!


Esti vinovat ca i-ai dat parola de buna voie...
Un sfat: nu folosi aceeasi parola la mai multe conturi. El a incercat si la mail acea parola.
In italia nu prea ai mari sanse de reusita...
Este vorba cumba despre Steam ?
Se poate inmatricula si asa...mai insistati la politie. Daca aveti contractul de vandare-cumparare, Permiso de Circulacion si aia de la ITP e ok.
Poti circula cat vrei atata timp cat ai asigurare valabila, itp (MOT) si rovinieta cand circuli pe drumuri europene, autostrazi.
Problema e ca asigurarea in Uk e cam scumpa...despre itp se poate face si in Ro, la RAR
dadu_vlad a scris:

Buna...am si eu o intrebare...mi-a fost retinut permisul de circulatie spaniol in data de 27-02-2015 avand alcoolemia in aerul expirat de 0.58mg/l. Am primit o hartie in care mi-au facut dosar penal si sunt fara drept de circulatie..adica fara valabilitate...cum as putea sa imi revad permisul si ce as putea face..sau daca mai este ceva de facut..va multumesc



De revazut o sa-l revezi dar e mult de asteptat...2-3 ani. Sa zicem ca o sa ai o sentinta peste 1 an, pana trimit ei permisul in Spania mai dureaza ceva, si tot asa.
Politia Romana nu poate anula permise straine, ci le trimit in tara emitenta cu propunere de anulare. Tara emitenta are legile ei de ex: Spania nu anuleaza permisele ci le suspenda de la 1 la 4 ani pentru alcool. Cel mai probabil cand o ajunge permisul acolo (DGT) ti-l vor suspenda pe 1 an urmand apoi sa faci un curs de reeducacion vial.
Daca pierzi toate punctele o sa ai din nou 8 (incepator - novel)
Singura cale de a putea conduce in UE (exclus Romania) este sa soliciti duplicat in Spania fie personal fie prin cineva (e nevoie doar de o hartie semnata personal)

[ link extern ]

O alta problema ar fi sa vorbesti cu politistul care are cazul sau cu seful politiei rutiere sa nu trimita permisul in Spania, ca apoi la finalizarea procesului sa-l poti recupera din Romania daca o sa obtii o amanare a aplicarii pedepsei...
Permisul poate fi restituit numai daca nu e romanesc (cu o declaratie notariala se merge la seful politiei rutiere). Cu dovada nu se poate circula in afara Romaniei.
Răspuns la discuția permis spaniol anulat
Inregistreaza-te pe pagina asta si poti consulta cate puncte ai, etc...

[ link extern ] /

Trebuie sa stii numarul de NIE si data eliberarii permisului.

Aici ai o lista de mail-uri si telefoane (Jefaturas provinciales de trafico) din diferite orase: [ link extern ]
Bine v-am gasit ! Am revenit cu o precizare:
Autoritatile din UK mi-au inapoiat permisul, in Romania am primit urmatoarea pedeapsa:

În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 rep., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 Cod procedură penală, condamnă inculpatul ..... la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală( faptă din data de 24.02.2013). În baza art. 71 alin. 2 Cod penal interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b Cod penal, pe durata executării pedepsei. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani , conform art. 82 Cod penal. În baza art. 359 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor prevăzute de art. 83 Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal pe durata suspendării executării pedepsei închisorii se suspendă și executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, b Cod penal. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, cheltuieli judiciare la urmărirea penală și la plata sumei de 240 lei, cheltuieli judiciare la judecată, din care 200 lei reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu la cercetarea judecătorească. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în ședinţă publică, azi, 23.01.2014.

Deci, sa inteleg ca pot conduce in Romania, deoarece a trecut perioada de 1 an (2 feb. 2015).
Pentru cei cu permise de UK:

How This Affects You
If you're banned from driving in one country, that doesn't stop you Driving Elsewhere in Europe. Attempting to return to that country driving a vehicle, though, will lead to your arrest. However, according to the AA, drink driving convictions abroad do not affect your UK licence. They claim that even if your licence is confiscated abroad, the foreign government will simply send it to the DVLA, which will then return it to you without penalty!