avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea corespondentei electronice
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea corespondentei electronice

Buna dimineata!
Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un pusti de 17 ani caruia am dat datele de logare ale contului , de acolo respectivul a ajuns la adresa de e-mail pe care a sparto si a transferat contul de joc pe un alt e-mail , nu stiu cum a facut asta deoarece ca protectie la e-mail am numarul de telefon , in fine ....in acea adresa de e-mail sunt date confidentiale gen date bancare, date de la asigurarea de viata , date de la serviciu , si nu in ultimul rand toate statele de plata facute catre acel joc online . Intrebarea mea este : Ceea ce acel pusti a facut se incadreaza la vreo raspundere juridica , si cum as putea sa recuperez datele si continutul contului de joc online.
Va multumesc anticipat!!!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2015
Silviu2891, utilizator
Cel mai recent răspuns: seat , utilizator 02:43, 24 Aprilie 2015
Art. 249
Frauda informatică
Introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: [ link extern ]

Buna ziua!
Aceasta lege este internationala ?
Am uitat sa specific ca locuim in Italia ambii.
Va multumesc!
Nu, e doar in Romania valabila, dar banuiesc ca nici juristii italieni n-au lasat chestiunea nereglementata. Sunt alte legi, dar Politia italiana poate fi la fel de nemotivata sa urmareasca penal gainariile informatice.
Silviu2891 a scris:

Buna dimineata!
Am o nelamurire , eu am jucat un joc online in care am investit o anumita suma de bani , prostia mea a fost ca am avut incredere intr-un pusti de 17 ani caruia am dat datele de logare ale contului , de acolo respectivul a ajuns la adresa de e-mail pe care a sparto si a transferat contul de joc pe un alt e-mail , nu stiu cum a facut asta deoarece ca protectie la e-mail am numarul de telefon , in fine ....in acea adresa de e-mail sunt date confidentiale gen date bancare, date de la asigurarea de viata , date de la serviciu , si nu in ultimul rand toate statele de plata facute catre acel joc online . Intrebarea mea este : Ceea ce acel pusti a facut se incadreaza la vreo raspundere juridica , si cum as putea sa recuperez datele si continutul contului de joc online.
Va multumesc anticipat!!!

Esti vinovat ca i-ai dat parola de buna voie...
Un sfat: nu folosi aceeasi parola la mai multe conturi. El a incercat si la mail acea parola.
In italia nu prea ai mari sanse de reusita...
Este vorba cumba despre Steam ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frauda informatica - declaratii, aparare danyel20 danyel20 Buna ziua!Lucrez la o institutie de stat si am anulat niste chitante din greseala,valoarea prejudiciului ar fi de 2000-3000 lei,sunt chemat pentru niste ... (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice hyp3r hyp3r Am inteles ca violarea corespondentei electronice chiar reprezinta o incalcare a legii(lucru pe care nu-l credeam adevarat pana de curand).As dori sa cer o ... (vezi toată discuția)
Conturi yahoo messenger sparte viorel2010 viorel2010 Am si eu o problema mai complicata deoarece de la un simplu joc (triburile) s-a mers mult mai departe, spargere de adrese de mail si infractiunea de alterare a ... (vezi toată discuția)