avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate sake

Activitate sake

Răspuns la discuția Concluzii scrise
Multumesc mult de tot amandurora!

Ma bagase in ceata art. acesta:

Art. 241 indice 17
Dupa administrarea tuturor probelor incuviintate de instanta reclamantul, prin avocatul sau, va redacta concluziile scrise privind sustinerea pretentiilor sale, pe care le va trimite, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau le va inmana in mod direct, sub luare de semnatura, celorlalte parti din proces si, cand este cazul, Ministerului Public.
Dupa primirea concluziilor scrise ale reclamantului fiecare parte, prin avocatul sau, va redacta propriile concluzii scrise pe care le va comunica, potrivit alin. 1, reclamantului, celorlalte parti, precum si, cand este cazul, Ministerului Public.

EDIT: Ma judec dupa vechiul cod, cererea fiind depusa in decembrie anul 2012.
Buna ziua!

Azi, 24.10.2013 am avut un proces, in care m-am rprezentat singur.
La sfarsitul procesului, presedintele completului a spus ca se amana pronuntarea pana pe data de 31.10.2013, data pana la care sa depuna concluzii scrise ambele parti din dosar.

Am cautat pe net, si am aflat ce sunt acelea concluzii scrise, dar n-am mai multe detalii.

Daca ma poate ajuta cineva, iata care sunt intrebarile mele:
1 - trebuie depuse in dublu exemplar, ptr partea adversa si ptr instanta?
2 - cu cate zile inainte de data de 31 trebuie sa le depun?
3 - oare mai apuc sa recitesc odata dosarul ca sa-mi formez si sa trag concluzii sau dosarul ramane la completul de judecata?

Multumesc mult!
Răspuns la discuția Proces si amenda in paralel
Pai nu stiu ce acte sunt in dosarul angajatorului vs ITM, am fost citat doar ca martor.
Buna ziua!

Am intentat proces pe conflicte de munca fostului angajator.
In acelasi timp, am formulat o plangere catre ITM, si s-a aplicat o amenda fostului angajator, amenda care a fost contestata, dar plangerea impotriva amenzii a fost respinsa ca neintemeiata.
Din datele de pe portal, nu vad sa se fi facut recurs.
Avand in vedere ca ITM a sanctionat fostul angajator, si ca plangerea impotriva amenzii a fost respinsa, cum as putea aduce la cunostinta instantei, ca si proba, acest lucru?
In dosarul plangerii impotriva amenzii, exista acte doveditoare de la ITM, pe baza carora s-a dat amenda, prin urmare cred ca mi-ar fi de mare ajutor aceste informatii, daca as stii cum sa le aduc la cunostinta instantei.
Consider o proba in plus in favoarea mea, faptul ca plangerea impotriva amenzii a fost respinsa ca neintemeiata.

Ma poate sfatui cineva ce si cum as putea face?
S-a respins cererea avocatului.
Ba mai mult, am impresia ca judecatorul a facut si misto de avocat, sau l-a luat la rost (judecatorul avea o mima serioasa, si n-am putut deduce exact daca face misto sau il cearta) , intrebandu-l daca cunoaste dosarul.
Cumva, am dedus ca era mentionat in dosar, data depunerii la posta a cererii de chemare in judecata, prin urmare era logic ca am depus cererea in termen, dar avocatul nu stia dosarul, si a cerut respingerea cauzei degeaba.

Ma judec mai departe :)
Multumesc tuturor care mi-au raspuns!

Am gasit si factura cu data expedierii prin posta din data de 28.12.2012, si confirmarea de primire care are data de 03.01.2013 :)
Vaaaii.. am rascolit toata casa.. uitasem ca am trimis cu confirmare de primire, iar cand am gasit-o, s-a luminat toata casa.. iesise soarele, chiar daca era ora 2 noaptea!.

Inca odata multumesc, si chiar daca eu am gasit confirmarea de primire, poate subiectul si raspunsurile vor fi de folos si altora :)
Buna ziua/seara,

Am formulat o cerere de chemare in judecata, pe conflicte de munca.
Am primit prin curier decizia desfacerii contractului de munca, in data de 10.12.2012
In data de 28.12.2012, am depus la posta situata in incinta tribunalului, cererea de chemare in judecata.
Acum, la prima infatisare, observ ca avocatul paratului spune "raportat la data de 10.12.2012, cererea de chemare in judecata este tardiv introdusa in conditiile in care dupa aceasta data si pana la momentul introducerii cererii care a fost in 11.01.2013 au trecut mai mult de 30 de zile calendaristice".
Intr-adevar, vad ca dosarul s-a inregistrat in data de 11.01.2013, desi eu am trimis cererea de chemare in judecata la data de 28.12.2013.

Ce se poate face, avand in vedere ca posta este chiar in incinta tribunalului, deci a doua zi s-ar fi livrat.
Trebuie avut in vedere ca era perioada revelionului.

Mi se poate respinge cererea de chemare in judecata?
Ce motive as putea invoca?
Mai am inca factura de la posta care atesta ca am trimis in data de 28.12.2012, si banuiesc ca si instanta are plicul pe care este stampila depunerii la posta.
Răspuns la discuția Declaratie pe proprie raspundere
1 - Ba da, a fost inselatorie

2 - Aceasta este realitatea, eventual e tocmai invers, un singur angajator nu fac acest lucru, restul il fac

3 - Multumesc pentru sfat, dar perefer sa-i amendeze, si sa merg pe cale penala mai apoi.

Orice act semnat, daca cealalta parte nu-si indeplineste obligatia cu privire la acel act, este nul.

Exemplific:
- mergeti la casa de bilete de autobuz, cereti un bilet, apoi va cautati de bani. Pana gasiti banii, vanzatoarea pune biletul pe tejghea, luati biletul si.. tananana aveti bilet gratis.

- mergeti la un magazin, platiti o pereche de pantofi, vanzatoarea va da bonul, apoi ii spuneti "stati putin ca va dau marunti", vanzatoarea va da banii inapoi, si nu-i mai dati nimic, dar culmea, ca aveti bonul cu care dovediti ca ati platit

Ei bine, asa si in cazul meu, am semnat declaratia, am dat-o angajatorului, dar angajatorul nu mi-a mai dat exemplarul.
Răspuns la discuția Declaratie pe proprie raspundere
freeelis a scris:

Nu cred ca trebuie sa ne ironizam . Nu o sa ma convngeti ca ceea ce spuneti dvs are si o logica, dupa ce ati semnat acea declaratie de bunavoie.

Ce va nemultumeste faptul ca angajatorul nu a luat amenda de la ITM pentru ca nu v-a inmanat un exemplar de pe c.i.m. si a scapat de sanctionare prin prezentarea acelei declaratii ?

Dvs de ce nu ati oprit un exemplar de pe c.i.m.?


Nu ne ironizam, doar radeam impreuna.
Acum, la modul cel mai serios:
Nemultumirea mea tine de alte chestii.. cercetare disciplinra pentru atributii, eu necunoscand aceste atributii deoarece nu am primit exemplarul si fisa postului, etc.

Exemplar din CIM am oprit. Am oprit in sensul ca am primit exemplarul in ALB, pe mail. Dar acest exemplar este in ALB, nu este exemplar valabil, valid, oficial, stampilat, semnat, etc.

Din toata discutia noastra, mi-as fi dorit sa-mi exemplificati un articol sau ceva, din care sa reiasa nulitatea anumitor acte, atunci cand o parte nu le respecta, sau a unor acte, care atunci cand nu sunt respectate, sunt lovite de nulitate.

p.s. Referitor la fraza dumneavoastra "Nu o sa ma convngeti ca ceea ce spuneti dvs are si o logica, dupa ce ati semnat acea declaratie de bunavoie." pot sa va spun urmatoarele: in Romania, un angajatorii da angajatului un set de acte, printre care si declaratia pe proprie raspundere ca a primit un exemplar de CIM. Probabil si pentru ca e greu sa tot trimiti in fiecare zi cate un act la semnat. Prin urmare, angajatul semneaza. Problema intervine atunci cand angajatorul, ori de rea credinta, ori fiindca a uitat (se mai intampla), nu trimite inapoi angajatului un exemplar din CIM, asa cum s-a intamplat in czul de fata. Prin urmare, indiferent daca va conving sau nu, aceasta este realitatea, angajatorii trimit la semnat un set de acte si declaratii, urmand ca ulterior sa transmita copiile.



Răspuns la discuția Declaratie pe proprie raspundere
A zis cineva ca este prevazuta vreo obligatie in C. Muncii?
Daca am presupune ca eu v-as angaja, iar dumneavoastra nu doriti sa semnati toate actele, pur si simplu ma ridic, va doresc succes, si angajez urmatorul candidat. Nu-mi doresc un angajat care din prima zi refuza sa semneze declaratia pe proprie raspundere, cum ca a primit un exemplar din CIM.


Va fac sa radeti? Ok, haideti sa radem impreuna.

29.05.2013 - ora 12:00 primesc un mail cu actele atasate
29.05.2013 - semnez actele, intre care CIM si declaratia pe proprie raspundere ca am primit un exemplar
29.05.2013 - merg la o policlinica si-mi fac analizele
29.05.2013 - predau analizele si actele semnate, secretarei, care la ora 17 le preda la curier ca sa le duca la Bucuresti
29.05.2013 - angajatorul primeste analizele (nu stiu cum, fiindca abia la ora 17 curierul le ridica de la secretara)
29.05.2013 - angajatorul incheie si inregistreaza CIM (nu stiu cum, deoarece abia la ora 17 curierul le ridica de la aceeasi secretara)
29.05.2013 - primesc exemplarul din CIM (nu stiu cum il primesc, deoarece la ora 17 programul este gata, si mai ales ca abia la ora 17 curierul a ridicat actele)

Deci cumva.. toata aceasta chestiune tine de calatoria in timp.
Eu depun toate actele la secretara, care la ora 17 le preda curierului, curierul face cumva si calatoreste in timp la o ora rezonabila la Bucuresti, sa zicem ora 10, pentru ca angajatorul sa incheie si inregistreze contractul pe cre abia peste cateva ore, la ora 17 curierul le-a ridicat.
De azi inainte voi lucra numai cu acest curier, se pare ca daca la ora 17 trimit un plic, curierul il poate livra inapoi in timp la ora 10, ora la care nici macar nu erau semnate actele.