avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin Popovici

Activitate Constantin Popovici

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuind ca e vorba de o dauna pe RCA , conform legii despagubirea trebuie sa o primeasca cel care are calitatea de proprietar, inclusiv din documente sub semnatura privata. Dvs daca ati vandut masina cu contract de vanzare cumparare semnat de ambele parti nu mai aveti calitatea de proprietar. Daca cel care a cumparat masina nu a INSCRIS calitatea de proprietar in talon in termenul prevazut de lege nu inseamna ca isi pierde dreptul la proprietate iar aceasta revine la dvs. In consecinta, nu aveti cum sa va insusiti vreo despagubire.
De despagubit nu au cum sa nu va despagubeasca iar dvs nu sunteti obligata sa vindeti masina in urma licitatiei, o puteti duce la un centru specializat in dezmembrare si reciclare . De acolo veti primi un bon de casare si o suma infima de bani pe care asiguratorul este obligat sa o ia in calcul , despagubindu-va diferenta pana la valoarea reala comunicata.
Stimata doamna in primul rand trebuie ca asiguratorul sa va comunice exact valoarea de piata a masinii dvs. In acelasi timp si unitatea reparatoare trebuie sa faca reconstatare daca este nevoie si sa va comunice costul final al remedierii avariei .
Asa ca trebuie luate rapid , pe rand, in cazul in care nu vreti sa mai zaca masina si alte cateva luni pe la service. Deci faceti solicitarea sa vi se comunice valoarea de piata a masinii si sa vi se arate modul de calcul.

Unitatea reparatoare nu va poate obliga sa remediati si alte avarii in afara celor necesare repunerii vehiculului in starea de dinainte de accident.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai face calcule, a intervenit prescrierea !...Plus ca cei 0.2% prevazuti in lege se refera la penalitatile rezultate din despagubirea accidentelor rutiere !
Răspuns la discuția informatii suma dauna totala
Despagubirea in cazul daunelor totale se raporteaza la VALOAREA DE PIATA. Daca o reparati in service se deconteaza factura pana la limita acestei valori iar daca nu doriti reparatie veti primi minim 75 % din valoarea de piata.
Răspuns la discuția culpa comuna
Daca nu ati primit inca despagubirea, aveti optiunea sa va retrageti dosarul de daune de la asiguratorul RCA si apoi sa deschideti unul pe Casco, dar, atentie, doar daca va permit clauzele din contract. Va spun asta deoarece contractele Casco difera de la un asigurator la altul si se pot modifica chiar si de mai multe ori pe an.
ssibiu a scris:

Acum cativa ani, pe vremea cand lucram in asigurari, pentru determinarea valorii reale apelam la un catalog Schwacke. In cuprinsul acestui catalog erau cuprinse preturile de nou ale tuturor modelelor produse in Europa si nu numai. Preturile erau afisate ca si preturi reale, fara a tine cont de eventuale taxe speciale, reduceri sau promotii la vanzare si erau detaliate pentru fiecare model in functie de anul de fabricatie si nivelul de echipare - basic, intermediar sau full.
La valoarea indicata de catalog aplicam o grila procentuala, pentru determinarea valorii reale in functie de varsta autovehiculului si de numarul km parcursi.
In situatia dumneavoastra ar trebui sa se aplice grilele din Normele RCA.
Solicitati asiguratorului modul de calcul - valoarea de nou (sursa) si grila folosita pentru determinarea valorii actuale in functie de vechime si numar de kilometri.
Nu stiu daca veti gasi la cineva un exemplar al catalogului Schwacke, dar v-ar fi util in aceasta situatie. Eventual, incercati varianta on-line a catalogului.


De acum cativa ani de cand ati lucrat dvs s-au schimbat multe in ce priveste legislatia. Incercati sa va puneti la punct cu ea daca doriti sa distribuiti informatii in domeniu pentru ca induceti pagubitii in eroare.
Va multumesc pentru intelegere !


Răspuns la discuția Intervenient
Dvs spuneti ca sotul dvs nu a fost vinovat de accident desi el s-a produs. Cine a fost vinovat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din pacate despagubirea daunelor totale nu este asa bine reglementata in noua legislatie asa cum era in cea veche. Acum totul se raporteaza la pretul de piata, stabilit cu ajutorul unor instrumente de specialitate. Aceste instrumente de specialitate insa nu sunt la indemana oricui si se pare ca nu sunt insa nici autorizate. In Romania evaluatorii trebuie sa fie autorizati ANEVAR. . I
Cu toate acestea , legea stipuleaza in termeni neclari faptul ca stabilirea pretului de piata poate fi facuta si in baza documentatiei depusa de pagubit. Care , cum si in ce fel nu spune nimeni...
De aceea incercati sa cautati un consultant in despagubiri . Consultantii in asigurarii e posibil sa nu va ofere prea multe solutii .
Răspuns la discuția Speta leasing personal
Teoretic ar trebui sa fie diurna, numai ca angajatul nu a semnat nimic in acest sens. Tot ce a semnat este un contract de munca cu un salariu fix pe care il primeste separat , lunar. Este detasat fara act aditional de punere la dispozitie si nu are nici ordin de deplasare..