In urma unui accident fara victime, cu daune materiale minore (tamponare usoara doar a unei parti din cele implicate, dar care la locul accidentului nu era), m-am ales cu suspendarea permisului pe 90 zile, cu reexaminare, amenda 700 lei + 10 puncte penalizare.
Povestea este urmatoarea: am facut intr-o intersectie la stanga pe interzis, si trecut aproape de intersectie din partea dreapta a intrat intentionat in mine o alta masina. Fiecare a tras masina deoparte, iar dupa ce am constatat ca niciunuia dintre noi nu i-a fost avariata masina in niciun fel, deoarece el mi-a lovit roata din spate, am decis sa plec. Cel care a intrat in mine mi-a cerut asigurarea, dar pentru nimic si am refuzat sa i-o dau si acesta mi-a luat numarul masinii. Am considerat ca nu este necesar sa se ajunga la vreo intelegere, deoarece nu a existat nicio dauna, insa peste o vreme am primit acasa instiintare sa ma prezint la politie. Acolo mi s-a spus ca persoana care m-a reclamat s-a prezentat cu farul si spoilerul crapate, dar eu la momentul respectiv nu am observat nimic (de aceea am si decis sa plec atunci).
Intrebarea mea este: daca am parasit locul accidentului, unde nu au avut loc daune materiale, fara intelegere pe cale amiabila (desi nu era cazul), dar eu eram pe interzis, iar alta masina intra intentionat in mine, este normal sa mi se suspende permisul 90 zile + reexaminare + 700 lei amenda + 10 puncte penalizare?
Am nevoie urgenta de o lamurire, deoarece ma gandesc sa apelez la judecatorie, plus ca posesia permisului urma sa-mi asigure un loc de munca ca sofer.
Multumesc!