Ca urmare a decesului mamei mele am facut succesiunea, si acum trebuie sa fac schimbarea rolului. Am inteles ca imi trebuie numai certificatul de mostenire. Intrebarea este daca eu mai trebuie sa platesc impozit din moment ce am achitat impozitul pe anul 2019 inainte de succesiune? Mai trebuie sa mentionez ca detin certificat de handicap.
Din arhiva tribunalului sect. 1 trebuie sa obtin hotarârea de divort a mamei mele, datorata desfacerii casatoriei fata de tatal meu. Mi s-a spus ca, pentru acest lucru, imi este necesar un certificat de calitate de mostenitor. Mentionez ca mama s-a recasatorit, astfel ca, la decesul ei, purta alt nume decât al meu, astfel ca, pe lânga certificatul meu de nastere imi trebuie si acea hotarâre de divort. De la un BIROU NOTARIAL mi s-a spus ca NU se poate elibera un asemenea certificat pentru ca nu am hotarârea de divort, pe care trebuie sa o obtin de la arhiva! Se pare ca am intrat intr-un cerc vicios (exprimarea notarului!) din care nu stiu cum sa ies!
Ce posibilitate am, in calitate de fiu, de a incasa pensia memei mele care, fiind suferinda de Alzheimer intr-un stadiu avansat, este internata la o casa de batrini din alta localitate decit cea de domiciliu? Mentionez ca diagnosticul a fost stabilit pe baza unor investigatii medicale, iar eu sint intretinatorul mamei, fiind cel care a semnat actele de internare si cel care se ocupa de plata lunara a chiriei.