avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Activitate ancutas

Activitate ancutas

Buna ziua,
sunt in urmatoarea situatie
- din dec. 2012 pana in luna august 2014 sunt in concediu ingrijire copil si primesc o indemnizatie lunara de 1.200 lei
- din august 2014 intru in concediu de risc maternal si apoi in concediu prenatal urmand sa nasc la inceputul lunii decembrie 2014
- sunt angajata pe 2 societati: una cu 8 ore/zi unde am functia de baza, si alta cu 1 ora/zi.
As dori sa stiu care va fi baza de calcul in cazul celor 2 societati, a concediilor medicale avand in vedere ca in ultimele 6 luni am avut indemnizatia de 1.200 lei. Daca sunt angajata cu timp partial de 1 ora/zi baza se va calcula ca si la societatea unde am contract cu 8 ore/zi?
Va multumesc.
Buna ziua,
ma intereseaza cum se tine contabilitatea la un PFA cu haine SH. Hainele le achizitionez din tara si din strainatate. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA? Am nevoie de casa de marcat? Ce registre trebuie sa intocmesc?
Multumesc.
Răspuns la discuția as avea castig de cauza?
Buna ziua,

as dori sa dau in judecata societatea Arabesque pentru neplata orelor suplimentare prestate in zilele de sambata si in zilele declarate libere prin lege. Cum pot sa fac avand in vedere ca nu am nici o dovada ca am prestat acele ore suplimentare, decat martori, colegi care au mai lucrat la acea societate. Daca ne unim mai multi avem mai multe sanse de castig? Eu sunt din TM.
Va multumesc
Răspuns la discuția debransare colterm tm
Buna ziua,

va rog sa imi spuneti daca mai am nevoie de documentatie tehnica pt. debransarea de la Colterm in cazul in care nu imi pun centrala ci plasme termice pt. incalzire.
Am primit prin posta de la Colterm ca nu mi se aproba debransarea daca nu am documentatie tehnica.

Va multumesc.
Răspuns la discuția clauza neconcurenta
La firma concurenta nu prestez activitatile prevazute in clauza de neconcurenta. La firma de la care demisionez sunt agent vanzari, iar la firma concurenta voi fi gestionar.
Multumesc.
Buna ziua,
lucrez la o societate ca agent vanzari, si mi-am dat demisia pentru ca am gasit ceva mai ok in alta parte pe acelasi post la o firma concurenta. In contract am o clauza de neconcurenta timp de 1 an si as vrea sa stiu daca ma angajez pe o alta functie la firma concurenta (ex. operator calculator) ma mai poate afecta aceasta clauza?
Răspuns la discuția Grupa de munca
Va rog daca poate cineva sa imi recomande un avocat din Alba Iulia care sa se aocupe de acest caz.

Multumesc mult.
Răspuns la discuția REVISAL -nou
inca nu s-a aprobat HG. este doar un proiect. Mai asteptam
Daca va referiti la statele de plata, nu trebuie nr. de inreg.
Daca va referiti la contractele de munca, se da nr. intern de inreg. Nu este obligatoriu un registru nou. Asta ramane la decizia fiecarei societati.

Răspuns la discuția Angajare cu 2 ore sau 4 ore pe zi
se poate face angajare si cu 1 ora/zi doar ca asta o sa va afecteze pe viitor la pensie.