avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate avlad

Activitate avlad

Buna ziua,

Doresc sa realiez un magazin online in care sa vand produse din China catre clienti din America.

As avea nevoie de consultanta, fie ea si contra cost, pentru a fi in deplina legalitate.

Treaba functioneaza asa - clientul comanda de la noi (sa zicem de 10 lei), noi comandam la furnizor (sa zicem,costa 5 lei) iar diferenta (minus costuri de marketing) este profitul nostru. Important este faptul ca noi nu importam in tara, ci dam furnizorului direct adresa clientului din state.

Platile se efectuaza prin diferiti operatori (Paypal, 2checkout etc).
As dori sa aflu cum se inregistreaza aceste operartiuni in contabilitate, si ce alte obligatii am avea?
Momentan, firma este o microintreprindere neplatitoare de TVA (este inregistrata pt TVA intracomunitar)

Cu stima,
Vlad

Răspuns la discuția Contestare Amenda Pod Fetesti
Am citit intre timp pe procesul verbal - scrie ca se poate face contestatie la judecatoria in a carei circumscriptie contravenientul domicileaza.

Deci, daca atasez dovada cum ca 1) nu am putut plati 2) am platit oricum dupa 2 zile si in plus, am martor care sa ateste ceea ce am mentionat mai sus, exista temei sa contest procesul verbal sau nu?

Ce ar trebui sa scriu in cererea respectiva?
Buna ziua,

In data de 13.08.2016 am trecut podul de la Fetesti fara a avea taxa de trecere platita in prealabil.
Am incercat sa il platesc dar nu a mers, coada la singura casa cash se intindea pe cativa KM asa ca am trecut urmand sa platesc in urmatoarele 24 de ore. Am tras pe dreapta la prima benzinarie ca sa aflu ca nu se poate plati - sistemul lor de plati este jos, motiv pentru care nu am putut plati nici prin SMS.

In data de 15.08.2016, am incercat din nou plata, a mers.

Azi, 7 decembrie 2016, imi vine amenda 130 de lei.

Consider ca nu ma fac responsabil de faptul ca celor de la CESTRIN nu le-a functionat sistemul. Am incercat sa platesc in max 24 de ore de la trecere, nu am putut. Am platit in 48. Detin toate dovezile (SMS-uri) cum ca nu fct. sistemul.

Ma poate ajuta va rog cineva sa contest amenda? Cu un model sau ceva... orice.

Se poate contesta la judecatoria Cluj?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Anulare contract telefonie mobila
Eu ma alatur, dar nebunii cica fac demersuri sa bla bla bla....

Ce pot face mai exact teparii acestea ? Presupun ca nimic fara o sentinta de la un judecator nu ?
Ca scria in instiintarea aia (bine ca aia o ajuns la mine acasa dar facturile nu) ca ma baga in nu stiu ce baza de date Preventel si ca apeleaza la firme de recuperatori (care nu inteleg ce ar putea sa faca, sa imi taie cate un deget pana platesc? ori.....ce ? )


Cum ma pot obliga sa platesc ? Nu pot sa imi puna oprire pe conturi sau chestii in genu nu ?
Răspuns la discuția Anulare contract telefonie mobila
@vulturu39 Ok, dar eu ce pot face avand in vedere ca eu am doar contractul si chiar azi, am primit si o instiintare cum ca daca nu platesc ei incep demersurile pt recuperarea datoriei ??

Si nu pricep ce datorie, pt ca eu am folosit rahatu ala de net 3 zile in care mi-am mancat nevii cu el dupa care am returnat tot.

Le-am facut plangere peste tot, altceva nu stiu ce saracie sa fac si parca vad ca ma scot bun de plata.
Răspuns la discuția Anulare contract telefonie mobila
Le-am scanat si trimis contractul respectiv. Ce ma ingrijoreaza putin e faptul ca azi m-au sunat di nou si pt prima data mi-au spus ca cica ar fi trebuit sa primesc nu stiu ce nr. de inregistrare cand am reziliat contractul. In orice caz, eu cand l-am reziliat l-am intrebat pe tipul de acolo daca e ok tot si mi-a zis ca da, adica.... nu cred ca eu trebuie sa cunosc procedurile lor... Dar am acel contract pe care scrie clar ca e anulat, are si stampila si tot si sper ca nu ma fac bun de plata :D
Buna ziua,

Am o problema cu cei de la Vodafone. Am facut un abonament de date pe care l-am anulat dupa 3 zile (aveam 14 zile conform contractului). Am predat tot (cartela, dispozitiv) dupa care, in aceeasi zi eu am facut un abonament la Orange. Motivul pentru care am reziliat contractul este ca mergea foarte, foarte prost internetul, nu puteam lucra cu el.

Dupa 2-3 luni au inceput telefoanele... ca sunt dator, ca sa platesc facturile pe care ei le emit, dar eu nu am primit nici macar una... nici prin email, nici prin posta. Degeaba am mers in locul in care am facut/reziliat contractul ca nu au rezolvat nimic, desi mi-au spus ca totul e in ordine.

Eu le-am cerut sa imi trimita in scris orice solicitare dar nu am primit nimic.
Am facut si o plangere la ANPC dar inca nu am primit raspuns de la dansii.

Precizez ca mai am contractul pe care scrie clar "ANULAT" si "Preluat, data de ..." (pp ca se refera la dispozitiv) , cu semnatura, stampila , tot.

Ce as putea sa fac sa ma scap odata de ei? Incep sa ma calce pe nervi...

Cu multa stima,
Vlad
Răspuns la discuția Calcul taxa auto
Poti sa o calculezi aici :


[ link extern ]


Discuție Timbru de mediu
Buna ziua

Am vazut pe mai multe siteuri de stiri cum ca niste cetateni mai dezghetati au gasit o solutie pentru a evita plata timbrului de mediu, taxa aberanta (la un vw golf5 din 2008 trebuie sa platesc 600 de euro)

Baietii care au scris articolul spun asa:

"[...]Mai pe scurt, aduci o masina din Germania, o vinzi cu contract notarial celor doi proprietari, care nu sunt neaparat casatoriti. Dupa care, cei doi proprietari noi se intorc la notar pentru a solicita partajarea bunului comun in favoarea unui dintre ei, care, in final, va fi si noul proprietar de drept. [...]"

Legea zice asa :

Art. 8. - Timbrul nu se plateste atunci cand autovehiculele sunt:

f) dobandite prin partaj.

Chiar se poate? Eu din pct. f) inteleg ca oamenii au fost casatoriti, a avut loc un proces, si a rezultat una bucata masina obtinuta prin partaj....


Articolul complet este aici: [ link extern ]


Stima!
Răspuns la discuția Contract de comodat
Ok, am inteles...atunci singura solutie este sa trec masina pe altcineva . Multumesc pentru raspunsuri :D