avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate thomaki

Activitate thomaki

Unde pot gasi legislatia comerciala ? Codul Comercial nu mai exista ??? Am vazut ca la intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, a fost desfiintat Codul Comercial ... este adevarat ?
Referitor la aceasta HG, investitia trebuie suportata de catre IMM-urile care aplica si abia dupa finalizarea proiectului vor fi acordati acesti bani ? Multumesc pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția Plata ore
Exista advertismente, sanctiuni disciplinare si chiar concediere ... poti lucra o ora si sa stai 7, dar, poate doar daca esti freelancer, altfel nu este recomandat :)
Răspuns la discuția Schimbare de nume societate
multumesc mult pentru raspunsuri
Răspuns la discuția Plata ore
Regulamentul de Ordine Interioara, pe care salariatul este obligat sa-l semneze la angajare, este adevarat, stabileste printre altele si durata pauzei zilnice de care beneficiaza acesta, insa aceste "intarzieri" nu pot fi cumulate si scazute din totalul de ore lucratoare. Semnarea ROI de catre angajat, presupune ca salariatul cunoaste continutul acestui regulament si se angajeaza la respectarea lui, asfel incat orice incalcare a acestor reguli se poate sanctiona disciplinar.
Privitor la absenta motivata, aceasta nu poate fi inputata salariatului, deci nu-i pot fi scazute orele in care acesta a absentat notivat (prin aprobare).
1.Daca societatea comerciala si-a schimbat recent numele, cum se elibereaza adeverintele necesare salariatilor (ex. adeverinta de salariat, etc.) medicii de familie la care sunt inscrisi salariatii, trebuiesc informati ca societatea si-a schimbat denumirea ? Se elibereaza direct cu noua denumire (tinand cont ca CIF-ul si restul datelor de identificare au ramas aceleasi) ?
2. Contractele individuale de munca, trebuiesc refacute cu noua denumire, sau este suficient un act aditional la CIM prin care se specifica schimbarea denumirii societatii ?
3. In relatia cu furnizorii vechi, care este procedura? Este suficienta numai o instiintare a acestora, sau este necesara transmiterea in copie a Actului Constitutiv cu noua denumire ?
4. In cazul in care au fost emise Bilete la Ordin cu vechia denumire, iar in momentul scadentei, societatea deja primise noul nume, cum se procedeaza?
Va multumesc pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția Actiuni civile
multumesc !
Buna ziua ,
Cererea de chemare in judecata este incadrata in categoria "Actiuni civile" ? Multumesc pentru raspuns !