avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate alx_max

Activitate alx_max

Doresc să știu câteva aspecte legate de rambursarea cheltuielilor făcute de investitori la o coloană de gaz.

Se dau 3 investitori la o coloana de gaz dintr-un bloc de 4 etaje. Primul dintre investitori locuiește la etajul 3 și și-a montat centrală de gaz și a tras coloana de gaz până la etajul 3. Al doilea investitor locuiește la etajul 4 și a prelungit coloana de la etajul 3 la 4. Al treilea investitor locuiește la etajul 1 și doar a înțepat coloana la etajul 1. Primul investitor are un dosar complet despre proiectul de gaz și acolo apar și cheltuielile. Al doilea investitor a decedat iar moștenitorii au vândut apartamentul și s-au mutat. Noul proprietar are un dosar nu tocmai complet (apare numele firmei care a executat proiectul dar nu exită date despre cheltuieli).
Coloana de gaz are o parte groasă de mai mult de 4 țoli din care se desprind cele țevi mai subțiri, de 2 țoli, dare intră în contoare și apoi în apartamente.

Am înțeles mecanismul de împărțire a cheltuielilor din această discuție: www.avocatnet.ro/content/for... .

Acum întrebările:
1. Eu rambursez doar cheltuielile în coloana de gaz, nu și țevile lor care întră în contoare și apoi în amartamente. Mă înșel?
2. Pot contacta firma care a prelungit coloana de gaz pentru al 3-lea investitor și să-i solicit să-mi comunice la cât se ridică cheltuielile pentru prelungirea coloanei de la etajul 3 la etajul 4?
3. Ce-ar trebui făcut dacă unul dintre investitori îmi solicită mai mulți bani?

Mulțumesc anticipat.