Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate misu1972

Activitate misu1972

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai sus v-am spus ca toate documentele exista si au fost intocmite legal . In acheta pe care a facut-o Inspectia Muncii chiar acest lucru au verificat.....exista tuturor actelor si ale documentelor intocmite pe linie de ssm de catre societate. Faptul ca acestea existau si ca au fost intomite corect si in conformitate cu prevederile legale a fost consemnat in procesul verbal intocmit .
Multumesc pentru punctul de vedere . Acum mi-am dat seama ca de fapt sunt la mana procurorului de caz, Oricum am inteles ca mai urmeaza doua audieri la procuror deci teoretic mai am sanse sa imi dovedesc nevinovatia pana la trimiterea in judecata.
Multumesc, cu deosebit respect !
Multumesc pentru interventie. Toate masurile legate de SIPP au fost respectate...in santier erau afise avertizoare, instructajul s-a facut legal, toate documentele intocmite....de fapt toate aceste aspecte au fost constatate de ITM si inspectia muncii si sunt consemnate in procesul verbal . Ideea este alta.....activitatea respectiva care a dus la producerea accidentului a fost stabilita de catre administrator, in afara orelor de program si fara ca sa mi se aduca la cunostinta in vederea pregatirii acestei din toate punctele de vedere inclusiv ssm. Eu nu am stiu despre aceasta activitate. Intrebarea mea este...pot fi acuzat ca nu am organizat o activitate despre care nu stiam ca va avea loc ?....administratorul si conducatorul locului de munca au recunoscut in declaratii ca ei au organozat activitatea ad-hoc.
Saptamana viitoare trebuie sa merg la sectia de politie. Procurorul nu m- a chemat inca. Logica mea era ca nu am cum sa raspund penal pentru neorganizarea unei activitati despre care nu am stiut ca are loc. Ma rog.....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok....sa stiti ca din acest motiv am scris pe forum pentru a afla pareri despre caz atat avizate cat si neavizate. Parerea dumneavoastra ma ajuta sa imi fac o idee despre ce ma asteapta chiar daca nu este de la o persoana avizata. Din acest motiv parerea dumneavoastra conteaza pentru mine si chiar as dori sa o stiu. Oricum va multumesc pentru disponibilitate.
Cu respect !
Evenimentul s-a petrecut in data de 14.02.2016, ora 04.00 intr-o duminica dimineata. In ziua de sambata a lucrat normal pana la orele 15.00, tot santierul si s-a turnat placa peste subsolul unui bloc de locuinte. Eu am stat la birou si in santier pana pe la orele 15.00 dupa care am plecat acasa. Am stabilit cu seful de santier ca de luni dimineata sa ne ocupam de tot ce trebuie ca masuri de siguranta balustrazi, etc....... . In timpul turnarii in jurul placii asigurarea s-a facut printr-o cordelina de care se agatau toti care iesea din perimetrul placii. Dupa program, administratorul fara sa anunte pe nimeni l-a oprit pe conducatorul locului de munca impreuna cu 4 muncitori si a organizat ca dupa ce se usuca placa sa faca elicopterizarea acesteia. A organizat toata activitatea, le-a spus la muncitori sa puna chiar si o balustrada din fier beton, dar care s-a dovedit ulterior neconforma - aceste lucruri reies din declaratia lui, eu le-am aflat bineinteles ulterior. La ora 04.15, duminica dimineata primesc un telefon de la conducatorul locului de munca, fiind singurul care am raspuns la telefon, precum ca, un muncitor a cazut de pe placa in timpul operatiunii de elicopterizare. Bineinteles ca, prima mea intrebare a fost ce cauta ei la munca la ora aia si duminica dimineata, uimit fiind ca au ramas la munca fara sa stiu. In acel moment chiar aveam musafiri si acestia s-au mirat ca oamenii nostri muncesc duminica dimineata si fara sa anunte. Evenimentele s-au derulat ulterior, repede cu internarea accidentatului, sosirea politei, etc. Intr-un final, victima a ramas cu invaliditate permanenta, de la brau in jos. Eu am facut cercetarea evenimentului pana la un amunit punct dupa care aceasta a fost preluata de Inspectia Muncii. La vinovat a fost trecuta dupa cum v-am spus, conducerea firmei pentru neluarea masurilor de siguranta in vederea prevenirii caderii de la inaltime.
Din cate stiu eu, victima nu a depus plangere pentru vatamare corporala din culpa si oricum din cate stiu avea si un termen pentru asta, de atunci trecand 3 ani si 8 luni. Eu pana in prezent am dat doua delaratii la politia care a ancheteaza cazul, in calitate de martor si numai ieri fiind sunat sa ma prezint pentru a lua la cunostinta schimbarea incadrarii judiciare. In continuare nu stiu ce ar putea sa se intample. Voi fi trimis automat in judecata, sau asta hotaraste intr-un final procurorul ? Voi mai fi audiat ? Nu stiu care ar putea fi mersul evenimentelor din acest moment ca sa stiu la ce ar trebui sa ma astept.
Multumesc, cu respect !
Nu am facut nici o notificare. Sarcina de munca a fost data de catre administrator in dupa - amiaza zilei de sambata. Cand sa fac notificarea daca munca, in mod normal incepea luni dimineata ?
In alta ordine de idei, se poate renunta la acuzatii daca exista o intelegere cum victima, in acest caz ? Din cate stiu eu el nu a facut plangere si din acest motiv incadrarea juridica este neluarea masurilor......multumesc !
Din procesul verbal al ITM rezulta ca vinovat de producerea accidentului se face angajatorul prin neluarea masurilor de sanatate si securitate in munca, respectiv existenta balustrazii de protectie. La vremea respectiva eram incadrat pe functie de sef serviciu intern de prevenire si protectie. Accidentul s-a petrecut intr-o zi de duminica dimineata la o lucrare organizata de administrator de sambata seara fara ca eu sa fiu instiintat. Acest lucru l-a declarat si administratorul in declaratia sa, ca el a organizat totul impreuna cu conducatorul locului de munca si bineinteles cum a facut-o. Eu am declarat ca nu am avut cunostinta de activitatea respectiva si implicit, fiind si in timpul meu liber, nu aveam cum sa o organizez sau sa o coordonez. Dupa cum am spus si mai sus, am fost audiat in doua randuri in calitate de martor, acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezinta la politie ca mi s-a schimbat incadrarea juridica si trebuie sa iau la cunostinta. Ce inseamna asta ...ca automat ajung in instanta ca inculpat sau acest lucru il hotaraste procurorul dupa alte audieri ?....dupa cum am spus si mai sus de la accident au trecut 3 ani si 8 luni....
Buna ziua,
in urma unui accident de munca cu invaliditate care a avut loc in 14.02.2016 am fost chemat la politie de doua ori unde am dat declaratie in calitate de martor. Acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezint la ei pentru a mi se aduce la cunostinta schimbarea incadrarii juridice. Ce inseamna asta ? Voi fi pus sub acuzare si voi merge la proces in instanta.....sau depinde de hotararea procurorului de caz ? Nu exista si prescrierea faptelor ? de la accident sunt 3 ani si 8 luni.....
Multumesc, cu respect !
Răspuns la discuția Prescrierea faptelor penale
Multumesc pentru raspuns dar tot nu am inteles. Sunt inculpat pentru nerespectarea masurilor de sanatate si securitate in munca din culpa pentru o fapta petrecuta in firma noastra in data de 14.02.2016. Abia mi s-a adus la cunostrinta incadrarea juridica. Prescrierea faptelor cand se constata, la punerea sub acuzare sau dupa finalizarea procesului ?
Buna ziua, cum se calculeaza prescrierea faptelor penale ? De la data savarsirii faptei pana cand ?....pana la condamnarea ramasa definitiva dupa apel ?...sau pana la punerea sub acuzare de procuror ?
Multumesc ?