avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am dat două declarații de martor în urma unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am dat două declarații de martor în urma unui accident de muncă soldat cu invaliditate. Acum sunt chemat pentru a mi se aduce la cunoștină schimbarea încadrării juridice, ce înseamnă asta?

Buna ziua,
in urma unui accident de munca cu invaliditate care a avut loc in 14.02.2016 am fost chemat la politie de doua ori unde am dat declaratie in calitate de martor. Acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezint la ei pentru a mi se aduce la cunostinta schimbarea incadrarii juridice. Ce inseamna asta ? Voi fi pus sub acuzare si voi merge la proces in instanta.....sau depinde de hotararea procurorului de caz ? Nu exista si prescrierea faptelor ? de la accident sunt 3 ani si 8 luni.....
Multumesc, cu respect !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 21:51, 6 Octombrie 2019
Nu exista si prescrierea faptelor ? de la accident sunt 3 ani si 8 luni.....

DEMARAREA UNEI ANCHETE SUSPENDA PRESCRIPTIA.
Practic, daca se face ceva si nu se sta in pasivitate nu se suspenda nimic, sau sa se prescrie. Prescriptia insemna LASAREA DOSARULUI IN NELUCRARE!

Acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezint la ei pentru a mi se aduce la cunostinta schimbarea incadrarii juridice

ADICA, DE LA O FAPTA DIN COD, DE EXEMPLU LOVITURILE CAUZATOARE DE MOARTE, SE SCHIMBA INCADRAREA IN OMOR.
Schimbarea incadrarii poate fi favorabila dvs/ nu.
Practic, fapta intruneste elementele constitutive ale unei alte infractiuni.

martor.
- ASTA NU INSEAMNA SUSPECT /INCULPAT.
Duceti-va si vedeti intai ce si cum.
Nu va hazardati ptr nimic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Cine a fost gasit vinovat de producerea accidentului in urma cercetari acestuia de catre ITM/Inspectia muncii?
Dvs. ce calitate aveati/aveti in cadrul firmei unde sa produs acest accident?


@Biscuite otravit
Nu inteleg prea multe din postarea dvs....
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Din procesul verbal al ITM rezulta ca vinovat de producerea accidentului se face angajatorul prin neluarea masurilor de sanatate si securitate in munca, respectiv existenta balustrazii de protectie. La vremea respectiva eram incadrat pe functie de sef serviciu intern de prevenire si protectie. Accidentul s-a petrecut intr-o zi de duminica dimineata la o lucrare organizata de administrator de sambata seara fara ca eu sa fiu instiintat. Acest lucru l-a declarat si administratorul in declaratia sa, ca el a organizat totul impreuna cu conducatorul locului de munca si bineinteles cum a facut-o. Eu am declarat ca nu am avut cunostinta de activitatea respectiva si implicit, fiind si in timpul meu liber, nu aveam cum sa o organizez sau sa o coordonez. Dupa cum am spus si mai sus, am fost audiat in doua randuri in calitate de martor, acum m-au sunat si mi-au spus sa ma prezinta la politie ca mi s-a schimbat incadrarea juridica si trebuie sa iau la cunostinta. Ce inseamna asta ...ca automat ajung in instanta ca inculpat sau acest lucru il hotaraste procurorul dupa alte audieri ?....dupa cum am spus si mai sus de la accident au trecut 3 ani si 8 luni....
Si dvs. ca Sef al SIPP ati luat vreo masura legata de lipsa acelei balustrade, ati notificat administratorul In scris ca lipsa acelei balustrade poate produce un eveniment nedorit ( accident de munca?
Daca nu...cred ca o sa va incadreze ca si vinovat, impreuna cu administratorul, pentru neluarea masurilor de sanatate si securitate in munca.
Discutati cu un avocat si mergeti insotit de acesta la audieri
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Nu am facut nici o notificare. Sarcina de munca a fost data de catre administrator in dupa - amiaza zilei de sambata. Cand sa fac notificarea daca munca, in mod normal incepea luni dimineata ?
In alta ordine de idei, se poate renunta la acuzatii daca exista o intelegere cum victima, in acest caz ? Din cate stiu eu el nu a facut plangere si din acest motiv incadrarea juridica este neluarea masurilor......multumesc !

Alte discuții în legătură

Accident de munca misu1972 misu1972 Buna ziua, sunt responsabil cu ssm la o firma de constructii. In luna februarie a acestui an, am avut in firma un accident de munca care s-a soldat cu ... (vezi toată discuția)
Accident de munca -raspundere ssm rev3enge rev3enge Buna ziua. Am rugamintea sa ne ajutati cu urmatoarea speta...angajat al societatii cu fise SSm , PSI la zi, cu autorizatii, cursuri ok..exercita atributiile ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă grav. misu1972 misu1972 Buna ziua, Sunt incadrat intr-o firma de constructii unde ma ocup cu securitatea si sanatatea in munca ca sef serviciu intern, de curand a avut loc un ... (vezi toată discuția)