avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate andreidarius

Activitate andreidarius

multumesc!
Ce poate face o fiica a unui defunct care a decedat in sept 2011 iar fiica nu a acceptat succesiunea in termen dar acum vrea partea sa din mostenire, fara sa poata invoca forta majora sau alte motive de repunere in termen?
Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie - cand si cat?
1.Legea 263/2010 prevede insa ca femeilor li se mai adauga la vechime cate 2 ani pt fiecare nastere?
2. Prin urmare, pensie anticipata mama mea nu poate solicita? Numai pensie de boala eventual?- s-a nascut in luna noiembrie 1957-
Va multumesc d-le Tudor Valeriu.
Mama mea implineste anul acesta 57 de ani si are lucrati zi la zi 20 de ani, in conditii normale de munca. Cand se poate pensiona anticipat ( si cat pierde in acest caz ) si cand se poate pensiona definitiv?
Este adevarat ca exista vreo prevedere legala conform careia femeilor li se adauga la vechime cate 2 ani pt fiecare nastere?Daca da, imi puteti si indica acel text de lege?
Multumesc!
Răspuns la discuția Prevederi statut
Va multumesc foarte mult!
1.Este legal ca in statut sa se prevada ca viitorii membri ai asociatiei sa nu poata avea drept de vot la alegerea organelor de conducere, deci sa voteze acest lucru numai membrii fondatori?
2. Pe ce perioada poate fi numit Consiliul Director, respectiv Presedintele ? Se poate pe 4 ani de exemplu sau chiar pe termen nelimitat?
Multumesc!
Răspuns la discuția Tagada-stabilire paternitate
s-a nascut in strainatate, dupa despartirea in fapt dar inainte de divort, sub noul cod civil.
Răspuns la discuția Speta complicata
multumesc.
mai are cineva pareri?
X si Y se despart in fapt in urma cu peste 3 ani insa nu divorteaza; au doi minori impreuna; dupa 3 ani de despartire in fapt X si Y divorteaza de comun acord insa nu mai mentioneaza ca in timpul despartirii in fapt s-a nascut si copilul Z intrucat acest copil nu-l avea ca tata pe X iar ei au crezut ca nu trebuie declarat acest copil la divort.
X declara ca Z nu este copilul lui, Y declara ca nu este copilul lui X, iar tatal biologic recunoaste acest copil este al sau.
ca sa fie si mai complicat, toti cei implicati sunt in strainatate.
Care ar fi cea mai buna cale pentru ca acestui copil-Z - sa-i fie stabilita paternitatea reala si sa poarte numele adevaratului sau tata?
multumesc!
X face testament lui Y "in speranta ca ma va ingriji cum a facut-o pana acum" si-i lasa toate bunurile mobile si imobile ( de fapt un ap cu o camera). Y, in considerarea testamentului, o ingrijeste pe X cu toate cele necesare, investeste sume importante de bani iar la decesul lui X constata ca aceasta-inainte cu 2 saptamani de deces-testeaza in favoarea unei nepoate..toate bunurile mobile imobile ( respectiv acest ap).
Y nu are posibilitatea sa probeze un eventual dol sau lipsa de consimtamant a lui X la data intocmirii ultimului testament. De remarcat ca nu s-a facut o revocare expresa a primului testament, efectiv s-au testat aceleasi bunuri "toate ce se vor gasi in patrimoniul subsemnatei..".
cum apreciati o eventuala actiune in pretentii a lui Y impotriva legaterei universale pentru plata pasivului mostenirii, pasiv alcatuit din cuantumul intretinerii pe care Y a prestat-o defunctei. Desigur ca Y a prestat acea intretinere in considerarea testamentului, avand reprezentarea mintala ca-i va ramane valabil.
Multumesc!
Ultimul testament a fost incheiat sub Noul Cod Civil iar primul ( in favoarea lui Y ) sub prevederile Vechiului Cod Civil.