avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate cjll

Activitate cjll

Presupun că un avantaj major al unor astfel de site-uri e că apar în rezultatele de pe Google și, în felul acesta, hackerii pot scoate bani frumoși din reclamele introduse în site-uri.

Pe site-ul menționat de mine sunt indexate toate rezultatele de la bacalaureatul de anul acesta.

Nu există nicio dovadă că ministerul educației sau vreo altă instituție a statului are vreun acord cu astfel de site-uri. De asemenea, aceste site-uri nu sunt autorizate să prelucreze date.

Da, e găzduit în Germania. Mă întreb dacă instituțiile statului pot face ceva în cazul ăsta.
Nu există niciun acord între ministerul educației și aceste situri.

Nici nu e vorba de ce zici referitor la frame. Datele sunt luate mot-a-mot și copiate. Nimeni nu poate face asta manual, deci e clar vorba de o infracțiune informatică aici.

Dacă siturile respective ar fi operatori de date autorizați, n-ar fi nicio problemă.

Nu trebuie să-mi aducă un prejudiciu ca să fiu interesat de ce ilegalități au loc.
În fiecare an apare câte un site web, cum ar fi bacalaureat2013rezultate.ro, unde sunt publicate rezultatele de la bacalaureat. Aceste site-uri nu aparțin ministerului educației și nici nu au vreo legătură cu vreo instituție a statului.

Așadar, presupun că bazele de date cu informațiile de la bacalaureat au fost furate de la ministerul educației pentru a fi folosite în aceste site-uri.

Sunt astfel de site-uri legale? Încalcă, spre exemplu, vreo lege referitoare la siguranța datelor personale? Unde ar trebui să le reclam?
Discuție Fraudã
O cunoștință a fost sunată de un necunoscut care i s-a spus că a câștigat un premiu. Pentru a intra în posesia lui, necunoscutul a invitat-o la un restaurant.

La acel restaurant mai erau și alte zeci de persoane care, la fel ca a mea cunoștință, primiseră același telefon de la necunoscut. Acolo nu a primit nimeni niciun premiu, ci a avut loc o așa-zisă tombolă de pe urma căreia cei prezenți cică beneficiau enorm, pentru că ar fi putut cumpăra produse scumpe la prețuri scăzute mult. (Produsele erau de tipul celor de la teleshopping.)

În realitate, toate produsele pe care indivizii le vindeau la restaurant erau mult mai scumpe decât cele din magazine. Totuși, atât cunoștința mea, cât și alte persoane prezente acolo, au crezut în această escrocherie și au cumpărat produse în valoare de zeci de mii de lei.

Escrocii care au organizat acel eveniment nu sunt din oraș și probabil acționează printr-o firmă fantomă. Menționez că există dovezi solide care arată cine ar fi capul grupului infracțional.

Ce ar trebui să facă persoana păgubită pentru a-și recupera banii? Care instituții ale statului se ocup cu astfel de cazuri?