La interviul de angajare mi s-a spus ca programul de lucru va fi dupa cum urmeaza: o saptamana luni, marti, vineri, sambata si duminica de la 7.30 la 00.00, o saptamana miercuri si joi 7.30 la 00.00. Avand in vedere ca, raportat la o perioada de o luna, acest program ar conduce la vreo 58 ore pe saptamana, este legal?
Sacrificarea lor nu este una din solutiile la care sper.
Cu proprietarul am discutat. Este constient ca nu sunt bine intretinute, dar este mult prea atasat de ele ca sa se desparta. Nu doreste nici macar sa le dea altor persoane care le pot oferii conditii si iubire.
80% din hrana lor este constituita din resturi donate de diverse cunostinte ale proprietarului.
Voi lua insa in considerare tot ce mi-ati spus.
Intr-un apartament de trei camere ocupat de patru persoane, unul dintre locatari gazduieste intr-una din camere, ca animale de companie, sase pisici si un caine.
Animalele sunt inghesuite intr-un spatiu restrans, sunt prost hranite (o data, cel mult de doua ori pe zi, cu hrana inadecvata nevoilor nutritionale ale acestora - mamaliga, supe, paine, terciuri) in portii insuficiente, nu se afla in evidenta unui medic veterinar si nu au fost vaccinate niciodata, pericliteaza conditiile de igiena ale spatiilor comune si atrag reclamatii din partea vecinilor nemultumiti de miros.
Detinatarul nu este angajat. Nu castiga niciun venit oficial.
In cazul in care exista temei in cele relatate, sunt legi si institutii care pot confisca macar o parte din aceste animale?
Unde si cui ar trebui sa ma adresez?
La 18 ani trebuia sa ne prezentam la un anumit centru local pentru a fi luati in evidenta de catre armata. La vremea respectiva am ignorat obligatia asta si a trecut un an de zile fara sa ma fi prezentat.
Ce sanctiuni (de la cele mai blande pana la cele mai serioase) se pot lua impotriva celor care nu s-au prezentat la timp? Aceste sanctiuni pot fi puse in efect inaintea unei somatii sau doar dupa?