avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Activitate Catalin1991

Activitate Catalin1991

Buna ziua! Ma interesează care ar fi procedura de urmat în vederea punerii în posesie a unui teren arabil de 6 ha, drept atribuit tatalui meu (decedat) în anul 1998, avand la acea vreme calitatea de specialist care a lucrat in cadrul CAP. Primaria recunoaște dreptul de proprietate, dar refuză punerea în posesie motivând că au un deficit de teren. Menționez că am solicitat aceasta în 2009, apoi în 2016, în anul 2011 fiind eliberată o altă adeverință pe numele mamei mele pe o sufrafață de 5 ha, aceasteia din urmă fiiindu-i atribuit inclusiv numărul blocului fizic. Acum, intenționând să dau in arenda respectiva suprafață (de 5 ha) primăria neagă documentele pe care le-a emis.
Răspuns la discuția Drept de proprietate teren
ati putea vă rog să dezvoltați puțin posibilitatea invocării uzucapiunii pe lace de excepție?
Răspuns la discuția Drept de proprietate teren
Vă mulțumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ma interesează care ar fi procedura de urmat în vederea punerii în posesie a unui teren arabil de 6 ha, drept atribuit tatalui meu (decedat) în anul 1998, avand la acea vreme calitatea de specialist care a lucrat in cadrul CAP. Primaria recunoaște dreptul de proprietate, dar refuză punerea în posesie motivând că au un deficit de teren. Menționez că am solicitat aceasta în 2009, apoi în 2016, în anul 2011 fiind eliberată o altă adeverință pe numele mamei mele pe o sufrafață de 5 ha, aceasteia din urmă fiiindu-i atribuit inclusiv numărul blocului fizic. Acum, intenționând să arendez respectiva suprafață (de 5 ha) primăria neagă documentele pe care le-a emis.
Mă interesează dacă se poate obține, și în ce condiții, dreptul de proprietate asupra unui teren aflat în folosință în baza dreptului de uzucapiune. Menționez că posesia terenului este de peste 10 ani, neîntreruptă și utilă, în urma unei înțelegeri verbale cu unul dintre moștenitorii terenului, fiindu-i achitată acestuia și o sumă de bani ca cotă parte a dreptului său de proprietate. Tranzacția nu a putut fi realizată formal cu înscrisuri întrucât ceilalți moștenitori nu au putut fi găsiți. În lipsa unor documente care să ateste cele stabilite verbal, se poate obține dreptul de proprietate?
Buna ziua!
In ultimii doi ani am avut incheiat un abonament cu valabilitatea de 24 de luni cu Orange Romania cu ocazia oferirii unui discount la achizitionarea unui telefon mobil. In aceasta toamna am fost contactat telefonic de catre acestia pentru a-mi prelungi abonamentul intrucat perioada incheiata de 24 de luni se termina (luna octombrie). Am acceptat intrucat eram multumit de serviciile lor. Ulterior a intervenit plecarea mea din Romania pe o perioada de 6 luni, iar acum dupa 3 luni acestia imi taxeaza serviciile de roaming deoarece am depasit termenul prevazut in politica lor de utilizare rezonabila a roaming-ului. Drept urmare am decis sa inchid acest abonament, dar acestia pretind ca nu este posibil decat daca achit contravaloarea celor 22 de luni de abonament ramase din contractul reinnoit.
Intrebarea mea este daca aceasta clauza este legala din moment ce nu a fost intocmit niciun act aditional la acel contract initial care s-a consumat. Este suficient acordul meu telefonic de a prelungi acel contract pentru a incheia unui obligatoriu pe aceasta perioada? Mentionez de asemenea ca nu mi-au fost prezentate clauze ale acestui nou contract in momentul convorbirii telefonice.
Multumesc anticipat!
Buna ziua!
Care este institutia careia trebuie sa ma adresez in vederea sesizarii unui fals in documente? Este vorba despre un contract de arendare a unui teren. Contractul initial a fost semnat pe durata a 2 ani, insa arendasul l-a inregistrat pentru obtinerea subventiei ca fiind cu durata de 10 ani. Precizez ca nu a inmanat arendatorului un exemplar al acestui contract. De asemenea, intr-un caz similar, acelasi arendas a intocmit (in mod fals) un contract cu o alta persoana fara semnatura acesteia (arendarea fiind facuta in acest caz in baza unei intelegeri verbale, fara stipularea unei perioade).
Va multumesc anticipat!
Catalin.
Discuție Cumparare auto
Buna ziua!
Stie cineva cam care este taxa care trebuie achitata la notar pentru cumpararea unui autovehicul Skoda Fabia (valoare 2100 EU)?
De asemenea, cat timp se poate circula cu o masina inmatriculata in Romania fara a fi transcrisa?
Multumesc!
Discuție Timbru de mediu
Buna ziua!
Pentru un autovehicul Dacia Logan (deja inmatriculat in Romania) este necesara in vederea transcrierii achitarea taxei de mediu?
Buna ziua!
Este legala realizarea vanzarii unui autovehicul de catre o persoana imputernicita (prin notar)? Exista particularitati in cazul acesta?
Va multumesc!