avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract abonament telefonie mobila

Buna ziua!
In ultimii doi ani am avut incheiat un abonament cu valabilitatea de 24 de luni cu Orange Romania cu ocazia oferirii unui discount la achizitionarea unui telefon mobil. In aceasta toamna am fost contactat telefonic de catre acestia pentru a-mi prelungi abonamentul intrucat perioada incheiata de 24 de luni se termina (luna octombrie). Am acceptat intrucat eram multumit de serviciile lor. Ulterior a intervenit plecarea mea din Romania pe o perioada de 6 luni, iar acum dupa 3 luni acestia imi taxeaza serviciile de roaming deoarece am depasit termenul prevazut in politica lor de utilizare rezonabila a roaming-ului. Drept urmare am decis sa inchid acest abonament, dar acestia pretind ca nu este posibil decat daca achit contravaloarea celor 22 de luni de abonament ramase din contractul reinnoit.
Intrebarea mea este daca aceasta clauza este legala din moment ce nu a fost intocmit niciun act aditional la acel contract initial care s-a consumat. Este suficient acordul meu telefonic de a prelungi acel contract pentru a incheia unui obligatoriu pe aceasta perioada? Mentionez de asemenea ca nu mi-au fost prezentate clauze ale acestui nou contract in momentul convorbirii telefonice.
Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Pot obține rezilierea contractului de telefonie dacă firma a modificat tarifele? Billy89 Billy89 Buna seara. Pe scurt problema mea este urmatoarea. Sunt plecat in Marea Britanie din anul 2016. In iunie 2017, dupa ce tarifele de roaming au fost eliminate, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange romania Robert Marian Robert Marian Dragi colegi ma puteti ajuta sa imi intocmesc o cerere cu suport juridic pe care sa o depun la Orange Romania si sa imi reziliez contractul cu ei. Pe scurt, in ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un abonament orange ? C.Razvan1992 C.Razvan1992 Buna ziua, Am si eu o mica problema. Vreau sa va spun ca sunt abonat Orange de peste 10 ani de zile iar in ultimul an, fiind plecat din Romania, am convenit ... (vezi toată discuția)