avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters296161

Activitate ContSters296161

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
VA ASTEPT PE GRUPUL DE PE FACEBOOK: ADMITERE SNG SA VA SPUNETI NOTA ESTIMATIVA. IMPREUNA PUTEM :) HAIDETI!!! :D
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Putem scapa de stres daca adresam pe grupul de facebook o intrebare cu privire la nota generala care si-ar pune-o fiecare in urma acestui examen. Dupa ce se epuizeaza in ordine descrescatoare cele 120 locuri ne luam de o grija fie ca luam fie ca nu. Ce spuneti?
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Si mie mi s-au parut usurele subiectele comparativ cu cele din anii anteriori. :(
Vreau sa vina miercuri mai repede!! :stunned:
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
COMUNICAT DE PRESÃ
privind concursul de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri

La data 1 septembrie 2013 a avut loc proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la următoarele discipline: procedură penală, procedură civilă, organizare judiciară, urmând ca celelalte etape ale concursului să se desfăşoare conform calendarului.
La concurs s-au înscris 1533 de candidaţi şi au participat 1374 de candidaţi.

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
aisa4ever a scris:

Este adevarat, in sensul ca de EXISTA o conventie, se aplica perfect aceasta situatie, dar in enuntul nostru scria "in lipsa" deci cu alte cuvinte, intr-o exprimare mai uzuala.... "daca nu exista o conventie expresa sau tacita intre parti, care persoane nu pot fi ascultate ca martori? ... cam asa trebuia inteleasa aceasta cerinta..cel putin asa am inteles-o eu
Cerinta nu ne preciza uzual vorbind "daca exista o conventie expresa sau tacita a partilor, care persoane pot fi totusi ascultate ca martori, deci in mod normal nu sunt ascultate. " .. pentru ca punctul doi incepea cu formula "IN LIPSA" deci nu exista aceasta conventie...
Acum .. cum a interpretat fiecare..


Subiectele trebuie redactate intr-un mod clar. Daca vroiau toate persoanele care nu pot fi audiate ca martori spuneau: "Mentionati care sunt persoanele care nu poti fi audiate ca martori?". Atata timp cat s-au legat de alin. (2) al art. 315 inseamna ca de fapt vroiau doar pct. 1-3. Si logic vorbind cum poate fi ascultat ca martor cineva condamnat pentru marturie mincinoasa sau pus sub interdictie judecat chiar si daca ar fi un acord al partilor? :hammer:
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Baremul la subiectul nr. 2 DPC este gresit. Eu am reusit sa formulez contestatie prin fax si chiar am sunat si la SNG:

CONCURSUL DE ADMITERE LA SCOALA NATIONALA DE GREFIERI
1 SEPTEMBRIE 2013
CONTESTATIE LA BAREM

NUME, PRENUME:
TRIBUNALUL DE INSCRIERE LA CONCURS:
DISCIPLINA: DREPT PROCESUAL CIVIL

MOTIVARE:
Subiectul nr. 2 are baremul gresit, in sensul ca potrivit art. 315 CPC alin. (2): părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;


DATA SEMNATURA
02.09.2013
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
A aflat cineva din "surse sigure" unde se va sustine examenul? Cineva pe grupul admitere sng de pe facebook a mentionat ca ar fi aceeasi locatie.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
iulianasara a scris:

aveti idee cand se afiseaza locatia unde se va sustine examenul?si repartizarea pe sali?eu as merge de vineri si m-as caza in apropiere


Miercuri 28 august 2013.
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Cei care ati dat examen si anul trecut/in anii anteriori ce sfaturi ne puteti da legat de ziua examenului. Timpul vi s-a parut suficient pentru rezolvarea subiectelor? Ati respectat cate 1h pentru fiecare disciplina? Numele trecut pe lucrare e secretizat ca la bac? Orice alte indicatii ne sunt de folos. :console:
Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
savindoru a scris:

Va rog sa mi confirme sau sa mi infirme un coleg daca la Executarea hot. pen. avem numai cap. I Dispozitii generale. Bafta si multumesc!


Numai cap. I