avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Activitate pdmdaniel

Activitate pdmdaniel

Răspuns la discuția Contract consultanta mediere
Nu sunt angajat consilier juridic. Dupa cum se practica, societatea nu doreste majorarea salariului. Pentru a scapa de batai de cap(cred) societatea doreste incheierea unui contract de prestari servicii cu biroul meu de mediere si lunar sa le emit factura.
Răspuns la discuția Contract consultanta mediere
Se refera la reprezentarea juridica in cadrul procedurilor de mediere conduse de alti mediatori, liber alesi de parti.

De curand am primit o oferta pentru un contract de prestari servicii pentru reprezentarea firmei unde si lucrez in conflictele aparute (eu fiind mediator autorizat) pentru un an de zile. Societatea are ca obiect de activitate - intermedierea in asigurari. Ma intereseaza daca pot incheia un astfel de contract, ce pret as putea cere si ce taxe am de platit catre stat. Mentionez ca in afara de cabinetul de mediere sunt si angajat cu carte de munca la aceasta societate. Exista pericolul sa intru la conflict de interese. Societatea unde lucrez este platitoare de impozit 3%.
Multumesc.
Răspuns la discuția Control ITM
Este un contract civil care nu intra sub juridisctia codului muncii. De ce sa le pun la dipozitie contractele si statele de comision?
Discuție Control ITM
In urma unui control al celor de la ITM am fost chemat la sediu lor cu actele societatii si contractele de comision ale agentilor. Mentionez ca firma noastra are obiect de activitate intermedierea in asigurari. Contractele de agent de asigurare sunt facute in temeiul legii 32/2000 si a art.2039-2053 din noul Cod de procedura civila. In afara de contracte au mai cerut statele de plata ale agentilor. In opinia dansilor noi nu avem dreptul la avem astfel de contracte de colaborare cu agentii si in afara de asta nu inteleg ca noi nu avem state de plata la agenti ci avem extrase de borderouri de plati, totrul fiind comisionat. Cum procedez in aceasta situatie, pentru ca nu doresc sa le pun la dispozitie contractele colaboratorilor mei?