avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate andreeapetreanu

Activitate andreeapetreanu

Buna ziua, ma intereseaza sa stiu daca sunt eligibila pentru indemnizatie de crestere a copilului in Ro daca lucrez exclusiv in străinătate. Intentionez sa ne mutam in Romania dupa ce se naste copilul nostru( deci sa nasc aici in Irlanda). Aici sunt angajata acum pana in iulie si apoi voi fi self-employed, platind taxe. Voi putea folosi veniturile de aici pentru calculul indemnizatiei, sau trebuie sa am si perioada lucrata in Romania? Si also, sunt obligata sa nasc in Ro sau aici? Multumesc frumos!
Buna ziua,

Acum ceva timp, mama mea (noastra) a decedat. Impartirea apartamentului dupa deces s-a facut in proportie de 25% pentru mine, cei doi frati ai mei si tata.
As dori sa stiu ce drepturi ne ofera procentul de 75% pe care il avem in actele casei.
In situatia in care o persoana adusa de tata in apartament ar dori sa se mute acolo, am putea face ceva pentru a impiedica realizarea acestui lucru?
Mai exact, avem dreptul legal de a nu o primi in casa? Este necesar consimtamantul nostru? Imi puteti preciza va rog si legea care sa explice acest lucru?

Multumesc frumos,
Andreea