avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare drepturi persoane dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare drepturi persoane dupa succesiune

Buna ziua,

Acum ceva timp, mama mea (noastra) a decedat. Impartirea apartamentului dupa deces s-a facut in proportie de 25% pentru mine, cei doi frati ai mei si tata.
As dori sa stiu ce drepturi ne ofera procentul de 75% pe care il avem in actele casei.
In situatia in care o persoana adusa de tata in apartament ar dori sa se mute acolo, am putea face ceva pentru a impiedica realizarea acestui lucru?
Mai exact, avem dreptul legal de a nu o primi in casa? Este necesar consimtamantul nostru? Imi puteti preciza va rog si legea care sa explice acest lucru?

Multumesc frumos,
Andreea
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:54, 5 August 2013
Stimată doamnă,

Cea mai bună rezolvare a problemelor ivite între coindivizari este partajul. Dezbateți succesiunea, partajați.

Din punctul meu de vedere, numai stabilirea clară a unui proprietar, cu despăgubirea, prin plata sultei cuvenite, a celorlalți, va pune capăt discuțiilor.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenitorii casei alinalin19 alinalin19 Bună seara am și eu o problemă cu mama vitregă,deci tată-l meu a decedat eu mai am un frate mama vitregă mai are o fata care este plecata din țară,tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament ciocanel ciocanel Buna ziua, as dori sa va prezint si eu situatia mea: suntem cinci frati, eu sunt cel mai mic si locuiesc in apartamentul proprietate personala al parintilor ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)