avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Activitate AndaBrailean

Activitate AndaBrailean

Poate primi o fundatie o sponsorizare (care sa fie deductibila) din partea unei companii al carei administrator este ruda cu presedintele fundatiei sau se considera ca sunt unitati afiliate?
Răspuns la discuția Donatii catre ong
Faceti un proces verbal cu donatorul, iar el va estima valoarea obiectelor donate in funcție de prețul la carele a cumpărat(aprox.) si gradul de uzura. Menționați in proces ca este vorba de o valoare estimativa in funcție de cele 2 criterii. Semnează donatorul si beneficiarul (dvs. Sau organizația dvs.) Cand le donati mai departe, le donati la aceeași valoare si semnează reprezentantul copiilor (un părinte, o instituție).
Răspuns la discuția Poprire pe bursa privata
Nu inteleg un raspuns din acest citat de lege pe care il citisem oricum. Cum ramane cu acest articol: "ART. 780 din noul Cod de procedura civila

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii."
Se poate pune poprire pe bursa privata primita de un student de la o societate comerciala?

Răspuns la discuția Donatii catre ong
Si pentru banii proveniti din 2% trebuie incheiat un asemenea proces verbal?
Aceasta ordonanta stabilește că, de la 01.01.2014, orice sumă din sponsorizări care nu este scăzută din impozitul pe profit se poate reporta în următorii 7 ani. Ce inseamna acest lucru? Daca nu se sponsorizeaza intreaga suma deductibila intr-un an, inseamna ca suma ramasa se cumuleaza la suma deductibila din anul urmator?
Răspuns la discuția Donatie masina catre ONG
Atunci poate fi transferul masinii de pe firma pe societate o sponsorizare nedeductibila?
In noua lege din 2014 scrie asa "Activitatea de voluntariat se desfasoara in urma unei cereri din partea organizatiei-gazda, prin care aceasta isi manifesta disponibilitatea de a colabora cu voluntari.". Cui se adreseaza aceasta cerere? Trebuie sa aiba o anume forma sau sa se publice undeva?
O societate comerciala doreste sa doneze un autoturism catre fundatia proprie (adica fundatia are ca fondator societatea comerciala). Ce presupune aceasta procedura? Donatia se autentifica la notar? Masina se inmatriculeaza pe fundatie? Care ar fi pasii?
Buna ziua,

As vrea sa stiu daca, in calitate de fundatie, am nevoie de aviz de la Ministerul Sanatatii pentru a dona medicamente?