avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela ZAILIC

Activitate Gabriela ZAILIC

In aceasta situatie, trebuie depusa declaratia 112 pe septembrie. Treceti apoi si veniturile din octombrie.
Va trebui sa completati adeverinta si pentru luna octombrie 2013. Chiar daca nu s-a terminat luna octombrie, la plecarea unui salariat trebuie sa-i calculati drepturile salariale si veti lasa necompletat la numarul si data depunerii declaratiei 112. Pentru ca luna octombrie nu este completa, Agentiile locale pentru somaj solicita completarea a 13 luni si nu 12.
Răspuns la discuția TVA- societate inactiva
Furnizorul dvs. trebuie sa-si indeplineasca toate obligatiile declarative pentru a fi sters din registrul persoanelor inactive. Acest lucru nu va da dvs. dreptul sa deduceti TVA pentru o perioada anterioara cat furnizorul a fost inactiv. Cu alte cuvinte, veti datora TVA si impozit pe profit + accesorii pentru produsele/serviciile achizitionate de la un furnizor inactiv.
Răspuns la discuția Plata TVA
Dvs. nu platiti TVA in Romania pentru aceste servicii. TVA-ul cade in sarcina beneficiarului, asa cum va spuneam. Refaceti cele 2 facturi fara TVA.
Răspuns la discuția Reglare vector fiscal
Sfatul meu: faceti un memoriu la Administratia Financiara de care apartine firma si explicati ca ati modificat in mod eronat vectorul fiscal din impozit pe profit in impozit micro, atasati o copie a declaratiei 010 si o copie a balantei la 31.12.2012. Concomitent, recalculati impozit pe profit pentru ianuarie-martie 2013 si depuneti declaratia 100. Faceti 710 pentru feb-martie cu suma corectata "zero". La fel procedati si pentru trimestrul II.
Răspuns la discuția Plata TVA
In cazul prestarilor de servicii intracomunitare, conform art. 133(2) din Codul Fiscal, beneficiarul este persoana obligata la plata taxei, respectiv firma din Bulgaria. Firma dvs. din Romania va factura fara TVA, firma din Bulgaria nu va face plata efectiv a TVA-ului, ci va inregistra TVA-ul aferent concomitent ca TVA deductibil si TVA colectat.
Răspuns la discuția Calculare penalitati ANAF
Majorarile se calculeaza incepand cu ziua urmatoare scadentei obligatiei respective si pana la data platii inclusiv si sunt 0,04%/zi de intarziere. Penalitatile de intarziere se calculeaza asemanator si sunt 0,02%/zi de intarziere.
Declaratiile se fac pe propria raspundere. Daca datele nu sunt reale si se constata acest lucru cu ocazia unui control sau a unei verificari efectuate de ANAF, cel care a facut declaratia va suporta consecintele art. 292 CP privind falsul in declaratii.
Pentru exportul de servicii, cum este cazul dvs., nu se aplica TVA. Veti aplica TVA doar pentru serviciile prestate catre persoane din Romania.
Activitatea unei societati se poate suspenda doar o singura data pe o perioada de maxim 3 ani. Daca societatea a fost suspendata o data, nu mai puteti solicita acest lucru. Alternative: reluare activitate, lichidare voluntara, intrare in insolventa.