avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA- societate inactiva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA- societate inactiva

Buna,

Art. 11 din Codul Fiscal prevede ca o societate declarata inactiva nu are dreptul de deducere a TVA-ului, insa este obligata sa colecteze si sa plateasca TVA.
Nemalurirea mea este urmatoarea:

Daca ANAF declara o societate inactiva, societatea respectiva nu are statut de neplatitor de TVA?

Sa presupunem ca am o societate platitoare de TVA, si ANAF o declara inactiva, pe un anumit motiv, si imi dau seama ca vreau sa devin neplatitor de TVA, cum fac acest lucru?
Daca nu iau nicio masura art. 11 ma obliga sa colectez TVA? Cum trec la statutul de neplatitor de TVA dupa ce ANAF mi-a declarant societatea inactiva??

Mersi,
Cel mai recent răspuns: Gabriela ZAILIC , Contabil 10:00, 21 Octombrie 2013
Pentru a deveni activa, societatea trebuie sa-si indeplineasca obligatiile declarative care au condus la declararea ei ca inactiva. In perioada de inactivitate, societatea nu are dreptul sa-si desfasoare activitatea. Daca totusi emite facturi, va trebui sa plateasca la Bugetul de Stat TVA-ul respectiv.
In situatia in care doriti sa deveniti neplatitor de TVA, dupa ce societatea va deveni activa, puteti sa optati pentru aceasta daca in decursul anului precedent ati realizat operatiuni taxabile care sa nu depasesca suma de 220.000 lei si, concomitentent, sa nu fi depasit aceasta suma in anul de referinta, 2013.
Buna ziua,
As avea o intrebare, am facut achizitii de la un furnizor declarat inactiv (fara sa stiu), Fiscul vrea sa-mi taie TVA si sa calculeze impozit pe profit, penalitati, majorari....am vazut art. din codul fiscal, intreabarea e daca furnizorul inactiv depune toate declaratiile 394, decont retroactiv, eu mai trebuie sa platesc?(se poate sa platim amandoi TVA pt acelasi serviciu?)
Furnizorul dvs. trebuie sa-si indeplineasca toate obligatiile declarative pentru a fi sters din registrul persoanelor inactive. Acest lucru nu va da dvs. dreptul sa deduceti TVA pentru o perioada anterioara cat furnizorul a fost inactiv. Cu alte cuvinte, veti datora TVA si impozit pe profit + accesorii pentru produsele/serviciile achizitionate de la un furnizor inactiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva EU_solicitor EU_solicitor Ce se intampla daca o firma a fost declarata inactiva prin decizia ANAF,in anul 2012?? Aceasta firma poate fi radiata sau poate fi obligata sa plateasca in ... (vezi toată discuția)
Tva societate inactiva Vasile Gina Vasile Gina Buna ziua, Am o societate care a fost declarata inactiva. Cum inregistrez in contabilitate TVA -dedus si cel colectat. Le inchid pe ambele prin 4423? Am ... (vezi toată discuția)
Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)