avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_c_a

Activitate bogdan_c_a

In contract este specificata doar taxa administrativa, care nu are nici o legatura cu cheltuielile pe utilitati. Eu nu am contract de electricitate, de apa sau de caldura cu nimeni, si nici in contract nu sunt specificate. Ei au contract cu furnizorii pe regim de santier si dau mai departe fara nici un document catre locatari. Doar la curent au contoare separate, restul la pausal sau in fc de suprafata si nr de persoane. Pe mine nu ma deranjeaza sa platesc fond de rulment, daca ar fi totul ok cu asociatia, dar sunt constient ca ei pot face ce vor cu banii luati, chiar daca scrie pe o simpla chitanta fond de rulment.
Exact asa credeam si eu, cum spun cei de mai sus, nu ma pot oblige la plata ei.
Cat despre santajul cu oprirea de utilitati, banuiesc ca ii pot reclama in justitie pt inselaciune si santaj, in sensul ca mi-au oferit un apartament dotat cu utilitati pt care nu mi-au facut contract tocmai pentru a ma constringe sa platesc tot felul de inventii de-ale lor. Nu?
Multumesc pentru raspunsuri.
Intrebarea mea ar fi, de fapt: eu sunt indreptatit, in situatia asta, sa refuz plata fondului de rulment? Pot ei, legal, sa imi faca ceva? Dar eu, legal, am cum sa-i combat? Daca in contr de vz cumparare se mentioneaza doar obligatia platii acelei taxe de administrare, pot sa-l folosesc intr-o eventual proces sau cel putin o initiativa legala?
Salutare tuturor.
O sa incerc sa fiu cat mai succint posibil.
De aproape 2 ani m-am mutat intr-un complex de blocuri din nordul Bucurestiului, langa statia de metrou Aurel Vlaicu.
Problema e ca nici pana acum acest bloc nu are asociatie de proprietari. Tot acaretul, ca sa zic asa, e administrat de o firma care apartine celui care a construit complexul.
Situatia administrativa, din cate stiu sta asa:
Complexul are, in continuare, contract de furnizare curent, gaze si apa in regim de santier, desi el e terminat de mult timp.
Mai departe, conf contractului de vz-cump, proprietarul se obliga sa plateasca pt servicii de administrare diverse o anumita suma pe luna pe mp, constanta in euro.
Nimic despre utilitati in contract. Apa e calculata la pausal pt toata lumea, pt curent sunt contoare individuale, iar caldura provine de la centrala blocului. Gazele alimenteaza doar centrala, dar nici un apartament, totul este pe curent electric in casa.
S-a incercat, pe doua cai, constituirea unei asociatii: prima de catre un grup de oameni individual, a doua de catre srl-ul care administreaza. S-au contrat unii cu altii, s-au sicanat, s-au atacat in instanta si nu s-a mai facut nimic.
Multi platesc la zi facturile, insa exista un nr considerabil care, profitand probabil de situatie, refuza sa plateasca altceva in afara de suma de administrare stabilita prin contractul de vz-cump.
Din cauza acestei situatii, cei din srl reclama ca nu mai pot acoperi gaurile in facturi si s-au gandit sa introduca un fond de rulment de la inceputul anului, bineinteles, fara nici un fel de consultare. SRL-ul da chitanta pt el, dar nu stiu in ce baza, eu cred ca e fara nici un fel de legalitate. Din peste 200 cati suntem, 130 au fost mai naivi si au platit, iar 90m si ceva, nu. Mai nou, au inceput presiunile: ca oprim curentul si apa la toata lumea daca nu platim fondul de rulment si daca nu-si platesc rau-platnicii utilitatile. Pe mine ma santajeaza cu o inflitratie de apa in tavan de la o scurgere pluviala de la terasele apartamentelor, ca nu repara nimic daca nu platesc.
Eu nu gasesc normala toata aceasta situatie, ma gandesc sa contactez un avocat sa verifice toate aceste probleme, si nici nu vreau sa platesc un fond de rulment care mi se pare ilegal colectat, atat timp cat acel srl poate face ce vrea cu el, chiar daca da chitante.

Ce parere aveti de situatie?