avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate ceapraga

Activitate ceapraga

Nu mi-au trimis copii dupa toate actele din dosarul personal, si Revisal, in termenul legal de 15 zile.
Nu mi-au trimis dupa cele 15 zile legale copiile solicitate
N-am avut probleme cu concediul la privat. Am la primarie.

Mi-am facut cererea de concediu la primarie pentru septembrie, pentru ca era liber, am efectuat concediul, iar persoana cu handicap grav nu a primit indemnizatia in octombrie, prin posta, asa cum fusesem informata de primarie. In octombrie mi-au zis de la primarie ca nu mi-a fost aprobat concediul (nu am fost instiintata), sa aduc adeverinta de la privat ca nu imi platesc concediul, si ca nu figurez la ei cu functie de baza.

Conform noilor legi, nu sunt obligata sa declar la al doilea serviciu unde este functia de baza, Declaratia am dat-o la primarie, pe un formular tipizat, la angajare; nu mi-au dat copie, zicand ca sunt acte care nu ma privesc, sunt pentru contabilitate. Declaratia este obligatorie la dosarul personal al angajatului;

Acum am dat declaratie pe propria raspundere la privat ca functia de baza nu e la ei. Am cerut copie dupa toate actele, inclusiv din Revisal la primarie, si dupa cele 15 zile legale nu am primit raspuns.

Intrebarea mea este: cum imi apar drepturile legale la primarie? Daca dau o declaratie pe propria raspundere din nou, specificand ca functia de baza e la ei de la angajare, decemrie 2018, imi vor da drepturile incepand cu data angajarii? Trebuiau sa plateasca si impozitul la ANAF, lunar,

Multumesc
Care este legea care reglementeaza intocmirea dosarului de personal? Art. 8 alin 1 din H.G nr.500/2011?

Am gasit ca la solicitarea salariatului, angajatorul este obligat sa-i dea copii dupa toate actele care se afla la dosar, si dupa registrul electronic REVISAL. Deasemeni ca angajatorul este obligat sa solicite declaratia referitoare la functia de baza.

Care sunt consecintele daca angajatorul declara ca a pierdut acest document? Dupa 10 luni de zile. Poate lua vreo hotarare privind dreptul la concediu al salariatului in lipsa acestui document?
In contractul incheiat in decembrie 2018 nu este specificat in clar ca functia de baza este la primarie, Actul acesta a fost separat, si nu mi s-a dat o copie. Mi-au spus ca sunt date contabile care nu ma privesc si mi le-au luat repede din fata, iar la momentul respectiv nu stiam ce implicatii poate avea. In contract este specificat dreptul la 25 zile de concediu, drept pe care nu l-as fi avut daca functia de baza nu era la ei.

Mi-au cerut de altfel sa aduc copii dupa toate actele pe care le am, intrucat le-au pierdut, si vor sa fie in regula cand vine controlul de la ITM.

Cererea de concediu am facut-o in august 2019, mi-au aprobat-o verbal pentru ca erau locuri libere in septembrie. Dupa doua luni, in octombrie, cand m-am dus sa-i informez ca persoana cu handicap nu a primit indemnizatia pe perioada concediului, am aflat ca cererea nu a fost aprobata. Nu am fost informata telefonic, si nici cand in prima saptamana din septembrie am semnat protectia muncii la primarie.

Se raporteaza lunar, sau la sfarsit de an datele unui salariat? Se raporteaza undeva datele salariatului? La ce interval de timp este obligatorie raportarea? Se poate verifica daca au schimbat datele in contabilitate pe aproape un an?

Buna ziua,
Lucrez ca programator la privat, si ca asistent personal neprofesionist pentru persoana cu handicap la primarie.
Ca sa fiu angajata si ca asistent personal, in decembrie 2018 mi s-a impus de catre primarie ca functia de baza sa fie la ei, intrucat persoana cu handicap trebuie sa fie prioritara.
Mi-am facut cererea de concediu pentru septembrie 2019, dar in octombrie 2019 persoana cu handicap nu a primit indemnizatia pentru aceasta perioada, conform legii. Asa am aflat ca in contabilitatea primariei nu figurez sa am functia de baza la ei. Mi-au cerut o adeverinta de la firma la care lucrez, referitoare la functia de baza, si referitoare la concediu - sa fie neplatit la privat.
As dori sa stiu daca se poate verifica in contabilitate la primarie daca s-a bifat si apoi debifat functia de baza la ei, intre lunile decembrie 2018-septembrie 2019. Cine poate face o astfel de verificare? Se raporteaza undeva lunar functia de baza, datele din fluturas?
Multumesc
Am primit raspuns pozitiv de la ITM: concediul se plateste la privat, conform Codului Muncii.
Nu a fost adoptat inseamna ca a fost respins? Sau ca nu a fost adoptat inca? Nu sunt familiarizata cu termenii juridici.
Cum pot urmari daca proiectul a intrat in vigoare?
Multumesc
A fost adoptat de Executiv Proiectul de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare?
Multumesc
2 norme intregi de cate 8 ore pe zi