avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate Eliana Anghel

Activitate Eliana Anghel

Poate instanta de judecata sa suspende procesul in temeiul art. 411 (2) C.proc.civ., pe motiv ca nu ai depus obiectivele unei expertize, desi s-a trimis cerere de judecare in lipsa?
Răspuns la discuția Incompatibilități
Și ar intra la prestări servicii... chiar dacă sunt cu convenție civilă, și nu cu CIM? și nu există un plafon? indiferent de valoarea comisioanelor efectiv încasate?
Răspuns la discuția Incompatibilități
Puteți detalia ce se înțelege prin fapte personale de comerț? Mulțumesc!
Profesia de avocat este incompatibilă cu poziția de agent de asigurări/intermediar în asigurări? Subliniez că agentul în asigurări primește comisioane, nu un salariu propriu-zis, dar contribuie la CASS și CAS. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Plata cass si cas
Acestea sunt impozitele care se datorează și în cazul unei convenții civile??? (am înțeles cu excepția șomajului)
Care sunt impozitele și contribuțiile care trebuie plătite în cazul unei convenții civile, încheiate cu o firmă de asigurări, în calitate de agent de asigurări?
Răspuns la discuția Cursuri de igienã
Și da, cursul pe care trebuie să-l urmez, este inițiativa angajatorului!
Răspuns la discuția Cursuri de igienã
Păi asta este treaba, căci eu sunt agajată de mai bine de 3 ani. Urmarea acestui curs nu este o condiție de angajare. Banii i-am dat angajatorului, nu celui care organizează cursul!
Răspuns la discuția Cursuri de igienã
Într-un astfel de caz, angajatorul nu poate, având în vedere că astfel de cheltuieli sunt deductibile, să procedeze de așa manieră încât să apară că el a fost cel care a suportat plata costului cursului respectiv și nu eu, ca angajat? Ori există o metodă prin care nu poate face acest lucru? eu, oricum nu-l pot controla! În plus, în contractul de muncă încheiat nu am prevăzută o astfel de obligație. Dar am înțeles că se încheie un act adițional contractului de muncă, astfel că, mă gândesc, în lipsa lui, eu nu ar trebui să fiu obligată la plata acestui curs. Deci, oare dacă nu există actul adițional, pot să cred că angajatorul va fi cel dublu câștigat?în sensul că, ia 80 lei de la mine, plus suma deductibilă, și-i bagă în buzunar, cum vine vorba? ori cum pot afla că a acționat legal, într-un astfel de caz?
Sunta agajață a unei firme de panificație. Angajatorul mi-a cerut 80 de lei pentru plata unui curs de igienă, în urma căruia o să obțin o diplomă. Pe ce temei legal îmi sunt ceruți acești bani? Nu angajatorul trebuie să suporte plata unui astfel de curs? Vă mulțumesc!