Este vorba despre un teren de 1000 mp pe care este construita o casa de 4 camere + dependinte si despre 2 frati care au facut succesiunea. Terenul este in forma dreptunghiulara avand pe o latime (a dreptunghiului) iesire la drumul judetean iar in partea opusa la un drum care duce la camp. Casa este construita in partea dinspre drumul judetean. Initial s-au inteles asupra impartelii, aceasta insemnand ca cel care are iesire la dumul judetean sa ia 3 camere din casa si teren mai putin iar celalalt sa ia o camera dar mai mult teren. S-a ajuns la situatia ca cel care are iesire la drumul judetean sa aiba teren in proportie de 1:2 fata de celalalt. In aceste conditii, mi s-a propus (eu fiind cel cu o camera si mai mult teren) sa mai renunt la aprox 50-100 mp (pe care e construita o magazie).
In aceste conditii sunt curios de anumite aspecte pentru ca nu stiu ce sa fac.
M-ar interesa cat de mult conteaza ca unul are 3/4 din casa, si astfel daca mi se cuvine mai mult teren. Expertul (in cazul judecatii) tine cont de faptul ca:
-cel din fata are iesitre la drumul judetean iar eu a trebuit sa fac prin spate iesire? (acum ies intr-un drum care duce la camp)
-cel din fata are 3/4 din casa si astfel mai putin teren
- ca eu a trebuit sa prestez cheltuieli utile si necesare cu partea mea de casa
-cel din fata are gard si porti in regula pe cand eu a trebuit sa imi constuiesc prin spate
Ma intereseaza si raportul dintre teren si casa, mai exact cat teren trebuie sa am eu in plus pt faptul ca el are 3 cam iar eu una singura.
Va multumesc anticipat.