avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate Grigali

Activitate Grigali

va multumesc pentru amabilitate.
Muncitorii nu au fost detasati ci in delegatie.

Iar Belgienii sustin ca, chiar si in delegatie o firma romaneasca care are angajati delegati, este obligata sa se supuna CCM din Belgia - ramura constructii, respectiv sa plateasca angajatii care sunt delegati acolo, fie si pentru cateva zile, cu salariul de 9,5 euro / ora.

Exista aceasta obligativitate?

Multumesc
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:

- suntem o societate cu lucrari in Belgia, oamenii se deplaseaza in regim de delegatie, le platim salariul si diurna (cate zile calendaristice are luna x 33 euro/zi).

- in urma unui control pe unul din santiere de la "ITM"-ul lor am primit pe fax urmatoarele : "in urma controlului au gasit 5 muncitori ai firmei noastre si ne solicita urmatoarele documente: state de salarii, dovada ca muncitorii au primit banii, alte drepturi". Dupa ce am transmis tot ce au cerut, am primit o alta solicitare din partea dansilor care suna cam asa: "in urma analizei documentelor transmise, am constatat ca nu respectati clauzele "contractului colectiv de munca la nivel national (Belgia) pe ramura constructii" - respectiv faptul ca nu platim muncitorul delegat cu acelasi salariu pe ora asa cum e stipulat in CCM-ul lor - ramura constructii. De asemenea au trimis si un recalculare facuta de dansii din care reiese ca am mai avea de dat "o gramada de euro" muncitorilor respectivi si sa facem si dovada intr-un timp relativ scurt.

Prin urmare, nu stim daca solicitarea lor de a plati aceasta "gramada de euro" este indreptatita sau nu.

Ma puteti ajuta va rog? Multumesc
Răspuns la discuția Dizolvare societate
Va multumesc pentru raspuns. Datoriile de recuperat sunt mai vechi de 5 ani deci sunt prescrise.
O zi buna va doresc!
Buna ziua,
Am vazut ca formularea standard pentru hotararea AGA este ". Societatea nu are datorii şi nici creanţe, iar asociaţii sunt de acord să împartă activele rămase potrivit contribuţiei la beneficii şi pierderi – 50% pentru fiecare asociat."
Intrebarile mele sunt:
- cum procedez daca societatea are creante dar am si certitudinea ca nu se vor incasa niciodata?
- activele societatii (2 autoturisme) pot ramane unui singur asociat (administratorul - in cazul de fata) - cu acordul scris al celorlalti 2 asociati?

Va multumesc,