avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dizolvare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dizolvare societate

Buna ziua,
Am vazut ca formularea standard pentru hotararea AGA este ". Societatea nu are datorii şi nici creanţe, iar asociaţii sunt de acord să împartă activele rămase potrivit contribuţiei la beneficii şi pierderi – 50% pentru fiecare asociat."
Intrebarile mele sunt:
- cum procedez daca societatea are creante dar am si certitudinea ca nu se vor incasa niciodata?
- activele societatii (2 autoturisme) pot ramane unui singur asociat (administratorul - in cazul de fata) - cu acordul scris al celorlalti 2 asociati?

Va multumesc,


Cel mai recent răspuns: Grigali , utilizator 09:23, 10 Septembrie 2013
Problema este sa nu aveti datorii fata de stat sa puteti obtiune certificatul de atestare fiscala. De asemenea, aveti posibilitatea sa desemnati un lichidator care sa se ocupe de recuperarea creantelor, dar si acesta nu face munca patriotica ci trebuie platit. La intelegerea asociatilor, activele pot sa ramana la unul dintre asociati daca prin hotarare au stabilit acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns. Datoriile de recuperat sunt mai vechi de 5 ani deci sunt prescrise.
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am avut o societate care a intrat in insolventa si ... Simonique9 Simonique9 Buna seara, Am avut o societate care a intrat in insolventa si mi s-a atras raspunderea in calitate de administrator. Lichidatorul care s-a ocupat de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana srl Eugenia04 Eugenia04 Buna seara Detin un SRL in care suntem 2 asociati si am decis sa inchidem firma, fara lichidator, neavand nici un fel de active si pasive (am discutat cu ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)