avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate aloaurica

Activitate aloaurica

buna ziua, persoana femeie ,nascuta in martie 1964 cu 32 de ani lucrati.Cand poate iesi in pensie ?sau pensie anticipata .Multumesc !
Răspuns la discuția Pensie anticipata fara penalizare
buna ziua -revin cu intrebarea, acum am primit date mai complete-femeie nascuta in septembrie 1959,lucraza cu carte de munca din data de 1 ianurie 1977(perioada anterioara era ucenicie) pana in prezent fara intreruperi . in ce data poate merge in pensie anticipata fara penalizare. Multumesc !
Răspuns la discuția Pensie anticipata fara penalizare
multumesc
,nascuta in 15 sept. 1959-femeie-in august 2016 va avea 40 de ani de munca fara grupe speciale.-lucreaza in domeniul confectii textile. Intrebari ; 1. cand are dreptul la pensie anticipata fara penalizare ? 2.daca intra in pensie anticipata fara penalizare poate lucra cu contract de munca ? sau cu contract prestari servicii in domeniul confectii textile. ? Cu multumiri !
persoana barbat de 59 de ani, pensionata medical in gradul II.Are lucrati 38 de ani -fara armata-conditii normale.Trebuie sa mearga la comisia medicala.In cazul in care il schimba in gradul III ,cat scade pensia.?
dar aceasta este pensie de limita de varsta,dar beneficiezi de reducere pentru ca ai locuit in zona miniera ,nu ?Deci beneficiaza sau nu de aceasta ?
da,dar poate aplica pentru aceasta pensie,sau asteapta pana la 65 de ani si merge normal,care e diferenta ?Multumesc
da pensionar de invaliditate gradul II,Acum are 59 de ani.
barbat pensionar in gradul 2.locuieste in zona miniera.In aceasta situatie la 63 de ani ,beneficiaza de reducerea de 2 ani ca locuitor din zona miniera.Munca in grupa normala,nu are grupe speciale.
buna seara, va rog un raspuns pentru o situatie: o familie divortata, 2copii de10 si 12 ani, raman la mama care are 45 de ani.pot benefici.Mama are in Romania sub 10 ani vechime in munca. Mama pleaca la munca in Italia ,copii raman in grija bunicii materne.In Italia nu stim sigur daca are contract de munca.Acum 2 zile veste soc,mama moare in Italia,nu stim exact cauza.,parintii au plecat dupa ea. Intrebare: pot beneficia copii de pensie de urmas?sau de un alt fel de ajutor ?

[Editare emoticoane involuntare]