avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate ibmoldovan

Activitate ibmoldovan

Buna ziua.
In urma cu mai multi ani, o persoana a achizitonat un imobil, de la parintii sai, printr-un contract de vanzare-cumparare. In urma decesului unuia dintre parinti, fratii proprietarului (copiii decedatului) au atacat in instanta contractul de vanzare-cumparare, contractul fiind anulat, iar partile au fost readuse la starea initiala, dinaintea incheierii contractului de vanzare-cumparare.
A urmat un proces, in urma caruia au fost evacuati chiriasii, imobilul fiind liber, fara locatari.
Parintele ramas in viata, nu doreste sa lase copiii in casa sa, cat timp el mai este in viata, din cauza unor neintelegeri mai vechi. Copilul care are grija de parinte(cu care a facut contractul de vanzare-cumparare) nu doreste parte din casa, el incercand o intelegere cu ceilalti frati ai sai, sa renunte la pretentiile casei respective, pana la decesul celuilalt parinte (intelegere care urma incheiata la notar).
Problema majora este ca copilul care are grija de parinte, suporta toate cheluielile cu procesele, se lupta pentru imobilul respectiv de dragul parintelui care zice ca e casa lui, nu o da celorlalti copii, si sa ramana a lui pana moare.
Ce se poate face in cazul de fata, succesiunea nu a inceput, copilul care are grija de parinte nu doreste parte din casa, tatal doreste casa, ceilalti copii doresc parte din casa, iar cheltuielile cu succesiunea din partea tatalui vor fi platite tot de copilul care nu doreste parte din casa.
Discuție Legea 112
Buna ziua/seara.
Va rog sa imi explicati ce inseamna un imobil dobandit prin legea 112, si care sunt riscurile la care ma expun daca doresc sa achizitionez un astfel de imobil. Am vorbind cu un consultant juridic de la o agentie imobiliara, si mi-a spus doar ca imobilele respective nu au sitiatie juridica clara, a strambat putin din nas, si a schimbat subiectul.:)
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua. In anul 2012, luna Martie am dorit sa retrag de pe cardul personal suma de 3500 lei. Din nefericire, banca care mi-a emis cardul nu mai exista in zona unde locuiesc, asa ca am incercat la bancomatul altei banci.
Primul bancomat la care am incercat, mi-a afisat mesajul "tranzactia nu poate fi efectuata"(am inteles ulterior ca era limitat la suma de 2000 lei). Al doilea bancomat la care am incercat, acelasi mesaj, cum ca tranzactia nu poate fi efectuata. Am incercat din nou, la alt bancomat, la fel, nu am reusit sa retrag suma solicitata.
Dupa aproximativ 7 zile ma aflam intr-o alta localitate, la 500 km distanta, si am dorit, de asemeni sa retrag 2000 lei de pe card, bancomatul refuzandu-mi tranzactia. Am intrat in banca respectiva, am incercat sa retrag de la casierie prin POS-ul bancii, la fel, aceasi problema.
Am mers la o sucursala a bancii care mi-a emis cardul, am cerut extras de cont, de unde am constatat ca suma de 3500 lei mi-a fost eliberata de al doilea bancomat de unde am incercat sa retrag suma.
Am facut plangere la banca, ei spun ca bancomatul a eliberat banii, am facut plangere la politie, dupa 2 luni mi-au spus ca nu pot face nimic, e cu autor necunoscut, inregistrarile video de la bancomat nu pot fi puse la dispozitie, pe motiv ca nu mai exista, iar parchetul mi-a clasat cauza.
Ce se mai poate face pentru a-mi recupera prejudiciul? Si daca se poate sa imi recomandati un avocat cu suficienta experienta in asemenea spete, preferabil din Cluj.
Multumesc!