avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Activitate iulian_g77

Activitate iulian_g77

o sa iau legatura cu compania aeriana...revin cu informatii
Multumesc de raspuns! Polita de asigurare era pana pe data de 05.08.2017 orele 24.00. Eu am ajuns pe 06.08.2017 orele 00.30...
Buna ziua! Intorcandu-ma din vacanta din Turcia, pe data de 05.08.2017, pe aeroprtul Otopeni am constatat ca mi s-a pierdut un bagaj. Am fost la biroul de bagaje pierdute al firmei Blueair cu care am calatorit, mi s-a intocmit un document precum ca bagajul s-a pierdut si a ramas sa ma contacteze ei cand se gaseste. Inainte sa plec in vacanta am facut asigurare de calatorie la Groupama in care se specifica si asigurarea bagajelor in caz de pierdere. Am trimis acestei firme documentele doveditoare precum ca mi s-a pierdut acel bagaj la sosire pe aeroportul Otopeni. Raspunsul lor a fost: " Conform Conditiilor pentru Asigurarea pentru calatorii in strainatate:
Art3 din regulament: TERITORIALIATE:
-Asigurarea este valabila in afara granitelor teritoriale ale Romaniei.
Avand in vedere ca evenimentul s-a produs pe teritoriul Romaniei Asiguratorul nu va poate acorda despagubirea solicitata."
Eu am constatat disparitia bagajelor,logic, la banda de bagaje. Din doua bagaje de cala nu a mai ajuns decat unul.
Au dreptate cei de la Groupama sau e doar un raspuns din partea lor sa nu plateasca despagubiri?
Răspuns la discuția EOS KSI-recuperare creanta
Buna seara! Revin cu noutati despre acest subiect. Citez "EOS KSI Romania SRL in calitate de Cedent si EOS Investment RO Gmbh in calitate de Cesionar este noul Dvs. Creditor. In temeiul art 1578 Cod Civil, va notifica faptul ca la data de 30.06.2015 s-a incheiat contractul de cesiune de creante prin care EOS KSI a cedat catre EOS Investment RO creanta pe care o are impotriva dumneavoastra,creanta provenita din contractul de credit nr.2187555/18.07.2007.Creanta a fost inregistrata in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare sub nr 2015-00037311412680-ERI.De la EOS KSI am primit de asemenea mai inainte un asemenea nr de inregistrare(2015-00040342329618-RWG).Am cautat in arhiva si nu am gasit nici o inregistrare cu numerele acestea(sau poate nu am stiut sa caut).Intrebarea mea este: ce pot face in continuare ca nu mai inteleg nimic?? Daca chiar trebuie sa achit aceasta suma(3500 lei), as dori sa o achit in rate. Ce trebuie sa fac pentru acest lucru? Trebuie semnat ceva cu ei( contract, intelegere) ?Sau care ar fi cea mai buna varianta? Va multumesc !
Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua! Am cumparat un compresor de clima pentru masina mea de pe un site de dezmembrari din tara. Vanzatorul mi-a confirmat ca piesa respectiva este buna.Dupa ce piesa a ajuns la mine prin curier, am dus masina la mecanic sa o schimbe, eu neputand sta langa mecanic in timp ce o schimba. Dupa ceva timp ma suna mecanicul sa-mi spuna ca o anumita piesa din compresor este defecta. Atunci l-am sunat pe vanzator , i-am spus de defectul constatat de mecanic, acesta fiind de acord cu returul compresorului. Dupa ce compresorul a ajuns la vanzator, de unde l-am comandat, acesta ma suna sa-mi spuna ca acea piesa defecta a fost schimbata de mine sau de mecanic si el o sa ma dea in judecata pentru aceasta. Am vorbit cu mecanicul si nu a schimbat acea piesa. A fost defecta de cand l-am comandat. Acum vanzatorul vrea sa-i cumpar eu acea piesa defecta daca nu ma da in judecata.Intrebarea mea este: ce sanse are daca ma da in judecata si ce sanse am eu? Pentru ca nu-m i convine sa platesc pentru un lucru care era deja stricat.Va multumesc!
Răspuns la discuția EOS KSI-recuperare creanta
multumesc de raspunsuri!
Răspuns la discuția EOS KSI-recuperare creanta
Multumesc de raspuns. Ultima plata a fost anul trecut in August. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Imi cer scuze ,dar sunt nevoit sa cer sfatul unui specialist in legatura cu problema mea. In 2007 am luat un credit de nevoi personale pe o perioada de 3 ani de la o firma care intre timp s-a desfiintat.Am platit catre aceasta firma cateva luni. Dupa ceva timp aceasta firma s-a desfiintat si datoria a fost preluata de firma Cofidis IFN. Aceasta m-a somat in mai multe feluri sa la achit datoria plus mai multe penalizari si dobanzi. Am ajuns la un acord cu ei sa le platesc lunar o anumita suma. Dupa vreo 3 ani de plata la Cofidis, cand le-am cerut un desfasurator sa vad cat mai am de platit m-am trezit cu suma de 6500 lei.M-am suparat si nu am mai platit nimic,aceasta fiind anul trecut. Zilele trecute am primit acasa o instiintare din parte EOS KSI precum ca ar fi preluat creantele de la firma mai sus mentionata si ca le datorez acestora suma de 3500 lei. Intrebarea mea este: s-a prescris aceasta datorie sau trebuie sa le platesc celor de la EOS aceasta suma. Daca trebuie cum ar trebui sa fac sa fie cat mai legal si sa nu ma trezesc cu surprize la fel cum am patit cu cealalta firma(Cofidis). Va multumesc anticipat! Cu respect Iulian.
am deschis un cont in euro la banca unde aveam si contul de salarii in lei...dupa prima luna am observat retineri din contul de lei care numai aparusera pana atunci...intreband in stanga si in dreapta am aflat ca banca mi-a facut asigurare de accident cu oprire lunara de pe card fara sa-mi ceara acordul.
ce se poate face in acest caz?