avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters302482

Activitate ContSters302482

Răspuns la discuția Ajutor somaj
Mostenirea este 'materializata' intr-un depozit bancar purtator de dobanda, implicit de venit.
Răspuns la discuția Ajutor somaj
Posibil sa se intample, voiam doar sa stiu daca mi se 'poate forta mana'.Desigur ca ma astept la disponibilizare in urma refuzului, dar as vrea sa stiu daca patronul poate actiona legal desfacandu-mi contractul de munca in asa fel incat sa nu benficiez de ajutorul de somaj.
Discuție Ajutor somaj
Buna ziua,
Daca angajatorul imi ofera o alternativa, dar cu totul alte atributiuni implicand factori de stres carora nu le pot face fata, drept pentru care refuz alternativa, mi se poate desface contractul de munca fara ca eu sa pot beneficia de ajutorul de somaj?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Femeie, stagiu cotizare 29 ani si 10 luni, nascuta 29 aprilie 1961, fara sporuri.
Care este data la care pot iesi la pensie anticipata cu penalizare?
Multumesc!
Răspuns la discuția Contract tradus in alta limba
Mi s-a spus de catre un avocat ca atat timp cat este vorba doar de greseli gramaticale, un act(contract) nu poate fi lovit de nulitate.
Concret: cel care a tradus, ce repercursiuni poate avea, atat timp cat este vorba doar de greseli gramaticale sau stangacii in traducere care nu deturneaza sensul frazeologic?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Sunt doar agent vanzari, autodidact in limba italiana, deci fara atestat de traducator.
Intrebare: Traducerea unui contract de vanzare cumparare intre societate romana si italiana, dar care traducere presupune doar greseli gramaticate, fara a lasa loc de echivoc unei alte interpretari decat cea reala, poate avea repercursiuni negative asupra partii romane, atat timp cate este vorba doar de greseli gramaticale?
Intrebarea o pun cu respect doar prevenitc, deocamdata nu a fost demarat un proces.
Multumesc anticipat de raspuns
Pe parcursul pesniei cu penalizare(deci cu stagiul de cotizare complet-peste 30 de ani), pot beneficia de servicii medicale?
Exista vreun articol de lege care stipuleaza ceva despre hartuirea emotionala/psihologica?
Credeti ca facand plangere la Politie, aceasta poate lua atitudine atat timp cat am probe-SMS si e-mail, are baza legala necesara?Martori sunt, dar stiti cum e:'nu se baga nimeni' in atare situatii!
Am terminat o relatie cu un barbat insurat.Sunt amenintata prin SMS, jignita.
Avem si acelasi loc de munca.
Sufar de depresie recurenta(deci o depresie care apare in urma unor factori de stress).Acum doua luni am avut concediy medical pentru episod depresiv sever, sigur ca patronii au aflat, l-au mutat in alt birou, cu amendamentul ca la prima abatere ne dau pe amandoi afara din firma.
Amenintarile continua, e-mail la fel.Am incercat sa-l 'trezesc la realitate' la toate amenintaile lui, spunandu-u ca si eu pot sa-i instiintez sotia de ceea ce face si ca vreau doar sa fiu lasata in pace.Acum el ma acuza ca ii amenit familia..nu vad de ce ar cinta chestia asta, atat timp cat el e primul care recurge la amenintari si jignir, eu nejignindu-l in nici un fel.Azi, iar am fost la sefi care ne-au zis la amandoi sa ne rezolam problemele particulare in afara serviciului;doar ca el ma pandesre cand sunt singura pe hol si ma jigneste;in plus am SMS si e-mailuri in cae apar stipulate amenintari de genul 'Sa nu vii maine la servici ca patesti...etc'
As vrea sa stiu care ar fi calea legala de urmat in acesta situatie.Dupa cate am inteles, o plangere la politisitul de proximitate numai pentru jigniri si amenintari chiar cu dovezi(SMS si e-mail) nu ajuta cu nimic pentru ca nu e vatamare corporala.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, o care de urmat.Exista articol Cod proceduta cvila(nu cred ca poate fi incadrat la penal) in cazul hartuirii psihologice cand nu este intre soti, doar inre fosti amanti?