avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate alinaaii

Activitate alinaaii


Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara?

daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi sa comenteze pe blog sau sa lase o recenzie produselor, iar apoi vreau sa trag la sorti dintre toti, este nevoie de regulament legalizat care trebuie trimis apoi catre directia generala de administrare a veniturilor publice?

In ce conditii pot face un concurs in care ofer premii mici (pana in 500 ron) si sa nu fie nevoie sa merg la notar ? am vazut articolul 46 insa nu stiu exact la ce se refera prin "oferirea de produse aleator" (pot face tragere la sorti?) si "nu au acelasi reguli de procedura" (au altele? nu au deloc?)

va multumesc frumos si astept cu mare interes raspunsul dvs.!

Art. 46
Nu sunt asimilate loteriei publicitare si prin urmare nu au aceleasi reguli de procedura concursurile în cadrul cărora premiile sunt câştigate exclusiv datorită abilităţii, cunoştinţelor şi perspicacităţii participanţilor, câştigătorul fiind desemnat în funcţie de valoarea prestaţiei sale. . De asemenea, nu este considerata loterie publicitara, ci practica comerciala permisa, alocarea de premii in mod aleator, inainte de oferirea la vanzare a produselor/serviciilor si atribuirea castigurilor la achizitionarea produselor / serviciilor, chiar daca intrarea in posesie a premiilor are loc la o data ulterioara.