avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Concurs online - aspecte legale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Concurs online - aspecte legale


Va rog frumos, imi puteti spune care este diferenta dintre concurs si loterie publicitara?

daca vreau sa fac un concurs in care utilizatorii sunt pusi sa comenteze pe blog sau sa lase o recenzie produselor, iar apoi vreau sa trag la sorti dintre toti, este nevoie de regulament legalizat care trebuie trimis apoi catre directia generala de administrare a veniturilor publice?

In ce conditii pot face un concurs in care ofer premii mici (pana in 500 ron) si sa nu fie nevoie sa merg la notar ? am vazut articolul 46 insa nu stiu exact la ce se refera prin "oferirea de produse aleator" (pot face tragere la sorti?) si "nu au acelasi reguli de procedura" (au altele? nu au deloc?)

va multumesc frumos si astept cu mare interes raspunsul dvs.!

Art. 46
Nu sunt asimilate loteriei publicitare si prin urmare nu au aceleasi reguli de procedura concursurile în cadrul cărora premiile sunt câştigate exclusiv datorită abilităţii, cunoştinţelor şi perspicacităţii participanţilor, câştigătorul fiind desemnat în funcţie de valoarea prestaţiei sale. . De asemenea, nu este considerata loterie publicitara, ci practica comerciala permisa, alocarea de premii in mod aleator, inainte de oferirea la vanzare a produselor/serviciilor si atribuirea castigurilor la achizitionarea produselor / serviciilor, chiar daca intrarea in posesie a premiilor are loc la o data ulterioara.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legea 650/2002- comercializarea produselor si serviciilor mandrut mandrut Am citit legea 650/2002 si am urmatoarele nelamuriri: - [i]Art. 54. spune asa: Nu sunt asimilate loteriei publicitare concursurile in cadrul carora premiile ... (vezi toată discuția)
Concursuri pe facebook enasro enasro Recent am observat ca pe facebook sunt o gramada de concursuri si promotii cu tot felul de premii. La unele dintre ele am gasit regulament, dar la unele nu. ... (vezi toată discuția)
Contract de sponsorizare ContSters142942 ContSters142942 Buna ziua. Am un blog pe care imi astern gandurile. De curand am primit un mesaj de la reprezentantul unei firme ca ar dori sa ii promovez produsele printr-un ... (vezi toată discuția)