avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Activitate costeamioara

Activitate costeamioara

actualizarea legii 53 in acest an nu specifica sectoarele de activitate in care se aplica si in care nu si sa fim seriosi toate unitatile sanitare incalca legea?
nu cred asa ceva din moment ce toate spitalele si unitatile de ingrijire din cadrul directiilor de asistenta sociala subordonate primariilor acorda salariatilor care lucreaza continuitate un spor de 100/% pentru orele lucrate sabata,duminica si in sarbatorile legale exceptie face un singur sector ceilalti au alte legi? sau toti incalca legea!
codul muncii legea 53 actualizare 2013 la sectiunea 2- repausul saptamanal art.137-143 spune alceva adica acele ore lucrate sambata, duminica si in sarbatorile legale care nu se pot compensa cu timp liber corespunzator ( imposibil sa primim libere nefiind personal sa ne inlocuiasca ) se compenseaza cu un spor la salariu de baza ( spor continuitate) mentionez ca acest spor se acorda in alta unitate similara dar care apartine de alta primarie .
4 persoane asigura permanent un serviciu prin ture de 12 ore - permanent inseamna 7 zile din 7 adica si sambete,duminici si toate sarbatorile legale ( Pasti,Craciun,revelion etc.) deci in fiecare luna se depaseste numarul de ore lucrate exemplu - o luna are 168 ore lucratoare si lucrez 192 pentru diferenta de 24 ore nu primesc liber nici nu sunt platite iar cele lucrate sambata,duminica si in sarbatorile legale nu sunt compensate cu nici-un spor va intrb respectuos este normal asa ceva in sistemul bugetar?
s-a deviat de la subiect cui redistribui sarcinile de serviciu ? sunt asistent medical si lucrez singura pe tura ,cine credeti ca poate prelua toate sarcinile de serviciu ce imi revin , ingrijitoarea , portarul ? am intrebat daca o institutie din subordinea primariei are dreptul sa nu respecte o lege respectiv legea 53 art.123----127
daca se desfiinteaza postul nu se mai poate asigura continuitatea activitatii
va rog din suflet sa ma lamureasca cineva - lucrez la un camin de batrani unde se asigura continuitate program 12/24/48 ca atare lucrez sambata, duminica si in sarbatorile legale de exemplu in luna septembrie 2013 am lucrat 176 ore din care 60 de ore au fost lucrate sambata si duminica cum trebuie platite aceste ore ?