avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata orelor lucrate sambata, duminica si de sarbatori ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata orelor lucrate sambata, duminica si de sarbatori legale

va rog din suflet sa ma lamureasca cineva - lucrez la un camin de batrani unde se asigura continuitate program 12/24/48 ca atare lucrez sambata, duminica si in sarbatorile legale de exemplu in luna septembrie 2013 am lucrat 176 ore din care 60 de ore au fost lucrate sambata si duminica cum trebuie platite aceste ore ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 20 Octombrie 2013
Un post se poate desfiinta si din cauza lipsei mijloacelor banesti de plata a salariatului in cauza.
daca se desfiinteaza postul nu se mai poate asigura continuitatea activitatii
Daca se desfiinteaza postul , angajatorul poate reduistribui atributiile acelui post la alti salariati.

Practica judiciara a statuat ca, este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi (Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia civilă nr. 73 din 7 februarie 2008, www.jurisprudenta.org).
s-a deviat de la subiect cui redistribui sarcinile de serviciu ? sunt asistent medical si lucrez singura pe tura ,cine credeti ca poate prelua toate sarcinile de serviciu ce imi revin , ingrijitoarea , portarul ? am intrebat daca o institutie din subordinea primariei are dreptul sa nu respecte o lege respectiv legea 53 art.123----127
In ce sens nu sunt respectate?
Inceracti sa detaliati mai mult problema dvs , intrucat este vorba despre sectorul bugetar care are si alte prevederi aplicabile.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare loryk loryk Buna ziua!lucrez in sist.sanitar si as dori sa stiu daca procedura prin care sunt chemata la servici (adica ultima sambata din luna,si anume 4 ore pentru care ... (vezi toată discuția)
Plata orelor lucrate sambata si duminica Cunim Cunim Programul meu este asa: 2 zile lucrez ,8 ore, 2 zile consecutive am liber ( bugetar Dar activitatea nu poate fi intrerupta) . Evident. prind o sambata sau o ... (vezi toată discuția)
Legea 285/2010 mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca art.9 al. 1 din legea 285/2010 mai este in vigoare.Daca da, va rog sa imi spuneti cum i-a fost prelungit termenul de aplicabilitate ... (vezi toată discuția)