avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate adi2bs

Activitate adi2bs

Răspuns la discuția Impozit programator
Iti multumesc tare mult pentru timpul acordat. Recomandat!
Răspuns la discuția Impozit programator
Salut,

Iti multumesc tare mult pentru raspuns. Imi este mult mai clar acuma. Mai am o singura intrebare. Din pacate nu am inteles cu exactitate ce presupune urmatorul pasaj :

impozitul reţinut în plus se restituie persoanei fizice prin diminuarea cu sumele respective a impozitului pe veniturile din salarii începând cu luna efectuării acestei operaţiuni şi până la lichidarea acestuia;

Cine va avea de suferit? Firma va recupera impozitul de la stat si mi-l va vira mie, sau firma va fi nevoita sa mi-l plateasca din propiul buzunar?
Am si eu o problema putin mai delicata. Lucrez ca programator de aproximativ 2 ani. In momentul in care m-am angajat eram inca in anul 3 de facultate (Informatica aplicata in limba germana). Dupa vreo 2 luni de zile am absolvit si facultatea, si puteam sa intru in programul "Scutire de impozit". Din pacate cineva din firma a facut o greseala, si nu mi-a "actualizat" impozitul. Acuma de curand am avut o discutie cu ei si s-a rezolvat, impozitul o sa-mi intre la salariu in perioada urmatoare. Problema e urmatoarea. Timp de 2 ani(fara 2 luni) firma a platit impozit pentru mine, si ma intereseaza daca este vreo posibilitate sa-mi recuperez acei bani. Ma poate ajuta careva?

Va multumesc in avans,
Adi