Multumesc pentru raspuns!
Nu voi renunta, doar ca, schimbandu-mi domiciliul la aproape 400 de km doream introducerea unei noi plangeri penale pentru abandon de familie la organele abilitate in raza carora locuiesc acum. Si doream sa stiu daca plata partiala echivaleaza cu neplata, mai ales ca platile partiale se efectueaza la date alese discretionar de catre debitor si insumeaza doar 10% din cuantumul datorat legal. Pe durata cercetarilor penale cel obligat la plata pensiei de intretinere nu a fost audiat si nici macar nu a contestat dovezile depuse de catre mine....
ma poate sfatui cineva in urmatoare problema....? Am depus plangere penala pentru abandon de familie, am adus dovezi clare pentru reaua-credinta a celui parat, totusi rezolutia a fost NUP pe motivul ca plata partiala denota totusi "buna-credinta" a debitorului. Aceasta plata partiala reprezinta 10% din cuantumul prevazut prin sentinta definitiv, irevocabila. Dosarul a fost in "cercetare" timp de 2 ani.
In prezent mi-am schimbat domiciliul si nu doresc sa contest rezolutia in acest caz, dar doresc sa deschid o noua actiune penala in raza noului domiciliu.
Echivaleaza plata partiala cu neplata? Cum se calculeaza in acest caz termenul de 2 luni de neplata?
Multumesc!