avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate sylvian10

Activitate sylvian10

Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de servitute (privat - lațimea acestuia fiind de 5m). Terenul pe care il dețin este ultimul, fiind situat la capătul drumul de servitute. Recent am solicitat un Certificat de urbanism de la Primărie pentru edificarea unei construcții. În Certificatul de urbanism, printre altele, s-au precizat și următoarele: „Împrejmuirea stradală va respecta distanța de 6,5m din axul viitoarei străzi conform profil stradal D-D prevăzut la RLU-cap. Reglementări căi de comunicații.”

În concret, prin limitarea de mai sus, deși drumul de acces are 5 m și toți proprietarii au gardul la marginea drumului (corespunzătoare limitei de proprietate), în cazul meu, eu trebuie să retrag gardul cu 4m față de limita mea de proprietate. Mai mult, din analiza PUG, rezultă că profilul stradal D-D este prevăzut la o altă stradă alăturată străzii unde eu dețin terenul și intr-adevăr strada respectivă are 13 m.

Întrebare: În ce măsură este îndreptățită Primăria să îmi impună să cedez gratis aproximativ 100 mp din terenul meu prin Certificatul de urbanism. Ce pot face, astfel încât gardul pe care doresc să-l construiesc să fie în linie cu celelalte garduri?
Ma confrunt cu urmaotarea situatie:
Am de aprobat un dosar al unei persoane juridice
In cuprinsul documentatiei atributele de identifiare ale persoanei juridice sunt schimbate...respectiv numarul de inregistrare la ORC.
CUI a ramas neschimbat in toate actele depuse.
Se poate vorbi ca este aceeasi societate chiar daca numerele de inregistrare la ORC sunt diferite?

Astept opinii!
Va multumesc!
As dori sa stiu care este nationalitatea unei sucursale deschisa pe teritoriul Romaniei de catre o societate straina!

Din studiul efectuat de mine am tras concluzia ca nationalitatea ramane aceeasi ca a societatii mama.- respectiv straina!

Va rog sa scrieti si parerile dumneavoastra!
Multumesc
Vreau sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie.
Consiliul Judetean x a infiintat o Regie de Drumuri ce are ca obiect administrarea intreagii infrastructuri de drumuri judetene aflate in patrimoniul judetului. A fost incheiat si un contract de administrare privitor la drumurile ce trebuie sa le administreze Regia de Drumuri.
S.a constatat ca exista persoane fizice/persoane juridice care executa diferite lucrari in apropierea partii carosabile, aceste lucrari se materializau de cele mai multe ori prin distrugerea asfaltului. S-a pus problema de a fi nominalizate persoane care sa constate faptele contraventionale si sa aplice masurile corespunzatoare.In acest sens a fost emisa o hotarare a Consiliului Judetean x in ceea ce priveste mandatarea a 2 persoane din cadrul Regiei de Drumuri de a avea activitate de constatare si aplicare sanctiuni contraventionale in confromitate cu O.G 43/1997, ulterior fiind emisa si o dispozitie a Presedintelui Consiliului Judetean X privind nominalizarea persoanelor din cadrul Regiei de Drumuri.
Au fost date mai multe amenzi contraventionale si s-a ivit urmatoarea dilema:
-Cine executa aceste amenzi contraventionale?
Consilierii juridici ai Consiliului Judetean x sustin ca Regia de Drumuri trebuie sa execute amenzile ce au fost date de catre agenti constatatori, deoarece, asa cum prevede art.39.alin (1) punerea in executare a sanctiunii contraventionale a amenzii contraventionale se face de catre organul din care face parte agentul constatator...." ulterior sumele trebuind virate in contul consiliului Judetean X
Consilierilor juridici ai Regiei de Drumuri nu vad aplicabil acest punct deoarece in primul rand Regia nu este organ de executare, nu exista prevedere in bugetul Regiei conform careia sa permita incasarea amenzilor si pe urma retrimiterea lor la Consiliul Judetean x, mai mult activitatea desfasurata de agentii constatatori a fost una de mandat, actionand in numele si pentru Consiliul Judetean X, agentii au avut legitiamtii emise de Consiliul Judetean X , si cel mai in masura sa execute aceste amenzi este serviciul de Urmarire din cadrul Consiliului Judetean
X.

Astept opiniile dumneavoastra!
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
salut...sunt si eu nou pe site, urmaresc discutiile voastre...am dat la inm in 2013 dar ....mai este loc de mai bn...
o zi placuta in continuare!