avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Diferend opinii consilieri juridici în materie ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Diferend opinii consilieri juridici în materie contravenționalã

Vreau sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie.
Consiliul Judetean x a infiintat o Regie de Drumuri ce are ca obiect administrarea intreagii infrastructuri de drumuri judetene aflate in patrimoniul judetului. A fost incheiat si un contract de administrare privitor la drumurile ce trebuie sa le administreze Regia de Drumuri.
S.a constatat ca exista persoane fizice/persoane juridice care executa diferite lucrari in apropierea partii carosabile, aceste lucrari se materializau de cele mai multe ori prin distrugerea asfaltului. S-a pus problema de a fi nominalizate persoane care sa constate faptele contraventionale si sa aplice masurile corespunzatoare.In acest sens a fost emisa o hotarare a Consiliului Judetean x in ceea ce priveste mandatarea a 2 persoane din cadrul Regiei de Drumuri de a avea activitate de constatare si aplicare sanctiuni contraventionale in confromitate cu O.G 43/1997, ulterior fiind emisa si o dispozitie a Presedintelui Consiliului Judetean X privind nominalizarea persoanelor din cadrul Regiei de Drumuri.
Au fost date mai multe amenzi contraventionale si s-a ivit urmatoarea dilema:
-Cine executa aceste amenzi contraventionale?
Consilierii juridici ai Consiliului Judetean x sustin ca Regia de Drumuri trebuie sa execute amenzile ce au fost date de catre agenti constatatori, deoarece, asa cum prevede art.39.alin (1) punerea in executare a sanctiunii contraventionale a amenzii contraventionale se face de catre organul din care face parte agentul constatator...." ulterior sumele trebuind virate in contul consiliului Judetean X
Consilierilor juridici ai Regiei de Drumuri nu vad aplicabil acest punct deoarece in primul rand Regia nu este organ de executare, nu exista prevedere in bugetul Regiei conform careia sa permita incasarea amenzilor si pe urma retrimiterea lor la Consiliul Judetean x, mai mult activitatea desfasurata de agentii constatatori a fost una de mandat, actionand in numele si pentru Consiliul Judetean X, agentii au avut legitiamtii emise de Consiliul Judetean X , si cel mai in masura sa execute aceste amenzi este serviciul de Urmarire din cadrul Consiliului Judetean
X.

Astept opiniile dumneavoastra!
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
sylvian10, utilizator

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier local chipiuta chipiuta Consiliul local scoate la licitatie,pentru 20 de ani, un spatiu si castiga firma la care X este asociat si administrator.La alegerile urmatoare X este ales ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese ale consilierilor locali l adryian adryian Bună seara. Va rog o lămurire. Un consilier local, care este asociat unic al unei societăți comerciale si derulează contracte de prestări servicii cu ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese - consilier local lazap lazap Daca un consilier local are o societate comerciala la care este unic administrator,reprezinta conflict de interese daca vrea sa concesioneze un teren de la ... (vezi toată discuția)