avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate eloise923

Activitate eloise923

Ce pot face împotriva procurorului, procurorului șef și judecătorului de cameră preliminară care au dispus nelegal clasarea, respectiv a validat clasarea nelegală a plângerii penale depusă de mine prin decizie definitivă. Detalii:
În plângerea penală am reclamat că proprietara unui teren învecinat cu cel pe care îl dețin, la 3 ani după intabularea terenului meu, a intabulat cu acte false terenul ei modificând linia de hotar și acaparând o suprafață din terenul meu.
În încheierea de ședință judecătorul de cameră preliminară ”examinând actele și lucrările dosarului reține următoarele”:
”s-a reținut că fapta comisă de intimata .... nu întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de uz de fals, ..., nefiind săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege.” apoi
”Infracțiunea de uz de fals , prev. de art. 323 C.pen., este infracțiunea ce constă în folosirea unui înscris oficial sau sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice”
și ”nefiind în sarcina sa obligația întocmirii documentației cadastrale cadastrale” ....”respinge ca nefondată plângerea formulată de petenții ...”
În contestație am invocat obligațiile proprietarului conform legii cadastrului. Trebuia să indic eu unor magistrați Legea cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, Cap III Art. 10 alin. (4) - funcția juridică a cadastrului, Cap III Art.11 (22-6) - dreptul meu după intabulare, Cap. III Art 13 alin (7) lit (b) - intabularea la cererea posesorului și Cap III Art. 13 alin (11) - ”Deținătorii imobilelor care fac obiectul înregistrării sistematice, precum și emitenții înscrisurilor puse la dispoziție în vederea întocmirii documentelor tehnice prevăzute la art. 12 alin. (1) răspund pentru legalitatea, autenticitatea și exactitatea datelor cuprinse în acestea, în condițiile legii”
Consider că depunerea documentației false pentru intabulare produce efecte juridice (ia din terenul meu și îl trece în proprietatea ”intimatei”).
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Buna seara,
Doresc sa va intreb ce cai legale exista pentru atacarea unei sentinte definitive(data de instanta) ce priveste respingerea plangerii depusa impotriva ordonantei de neincepere a urmaririi penale data de prim procuror. În baza art. 341 alin. 6 lit. a) C.pr.pen., respinge ca nefondată plângerea.
Va multumesc
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma invete cineva si pe mine ce am de facut in continuare, daca am obtinut anularea procesului verbal de vecinatate dovedit fals. Mentionez ca nu s-a anulat si documentatia cadastrala facuta pe baza acestui process verbal fals.

De asemenea doresc sa aflu ce raspundere are proprietarul terenului in intocmirea documentatiei cadastrale.
Cu multumiri
Discuție plangere penala
Am depus la politie o plangere penala in urma cu 6 luni, n-am primit nici un raspuns. Dupa 6 luni am sunat si am intrebat ce se intampla cu dosarul. Mi s-a raspuns de catre politistul care se ocupa de caz ca nu a facut nimic, ca nu a avut timp si ca persoana nu s-a prezentat cand a fost citata. Deoarece mi-e teama ca fapta se va prescrie va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce drepturi legale am pt. a-l determina pe politist sa urgenteze cercetarea. Cu mii de multumiri.
Cei care au depus plangerea penala pot participa in instanta (eventual cu avocat) pentru a-si sustine plangerea?
Răspuns la discuția fals si uz de fals
Nu este o simpla afirmatie, putem dovedi ca a fost omis de catre expert. Va rog sa-mi dati un raspuns in conditiile acestea
Am descoperit ca vecinii nostri si-au intabulat proprietatea acaparandu-ne din proprietatea noastra cu un proces de vecinatate fals, semnat de persoane decedate pe care expertul il ascunde .Noi nu suntem trecuti ca propietari in acest act,desi detinem propritatea cu multi ani inainte de intabularea lor. Poate fi recuzat expertul pe acest motiv? Va rog sa ma sfatuiasca si pe mine cineva ce am de facut in acest caz. Mentionez ca suntem deja in proces de acaparare teren.
Răspuns la discuția actiune de granituire
Dar faptul ca avocatul paratilor cere anularea recuzarii expertului nu denota faptul ca expertul tine cu ursul. Cum pot folosi in instanta acest lucru?
Răspuns la discuția actiune de granituire
Ana-Maria Pînzaru a scris:

Nu exista reglementata de codul de procedura civila anularea cererii de recuzare.



Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca avocatul paratilor are dreptul (fara nici un consultant de specialitate) sa ceara anularea cererii de recuzare a expertului topograf solicitata de reclamant si de ce?