avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate g_iulia1974

Activitate g_iulia1974

Se vad zilnic pe whats up ,apel video.In masura in care e posibila testarea la cerere(cam greu) e o solutie.Multumesc frumos pt raspuns!
Sincer nu inteleg raspunsul dvs., dupa data de 15 mai daca conditiile se vor relaxa ce voi putea face dpdv legal ? practic nu se schimba nimic: riscul de infectare al copilului la tata este acelasi ,plus ca el poate fi vector de transmitere in familia materna.Ma poate obliga fostul sot sa-i dau copilul ? Si daca nu accept, ce risc? Avand in vedere situatia particulara(actuala lui sotie lucreaza in spital de boli infectioase) am vreun avantaj legal pt a ne proteja sanatatea si viata?

Multumesc anticipat!!
Si dupa starea de urgenta, dupa 15 mai? nu mai exista riscul infectarii? eu zic ca da, mai ales daca lucreaza intr-un loc expus(de ex spital)
Domnule avocat,
cam acesta este cazul meu: fostul sot s-a casatorit cu o doamna care lucreaza in spitalul de infectioase Babes,in zona de laborator, si insista sa ia copilul in conditiile in care sotia lui lucreaza apoi vine acasa .Mie imi este teama sa expun copilul unor riscuri daca sta la ei, de asemenea nici copilul nu este incatat de ideea de a merge acolo( are 12 ani).Pana acum nu au existat probleme din partea mea in ceea ce priveste programul de vizitare dar acum ?Ce fac? Eu am astm bronsic si locuiesc cu tatal meu de 75 ani si cu copilul,noi nu am avut contact cu nimeni, lucrez de acasa,online, de dinainte de covid.Cum vedeti situatia si ce ma sfatuiti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, dar daca exista situatii de genul: tatal s-a recasatorit cu un cadru medical care lucreaza in spiatlul de boli infectioase, ce facem? se duce copilul acolo in situatia in care doamna respectiva merge la serviciu iar apoi acasa? il expunem pe copil? copilul poate deveni vector de transmitere a bolii mai departe la intoarcerea la mama. Pana la aceasta situatie nu au existat probleme legate de programul de vizitare dar in acest caz ar trebui luate in considerare toate amanuntele astea, daca punem pe primul plan dreptul superior al copilului.
Eu stiam asa: daca face scandal si este violent cu dvs. chemati Politia iar dupa constatatea situatiei de catre politisti, acestia erau in masura sa dispuna internarea lui la psihiatrie, iar dvs. depuneati plangere la Politie impotriva lui.Daca chemati dvs. Salvarea nu rezolvati mare lucru, nu il poate interna impotriva vointei lui.
multumesc tuturor pt raspunsuri,oricum asa gandeam si eu, singurul lucru de care ma tem este ca aceste cereri sa nu se repete pt ca nu vreau sa lipseasca de la scoala pt distractie, nu e in regula si este si un model de educatie gresit, daca se intampla o singura data se accepta
Buna ziua,
am urmatoarea situatie: divortati de cand avea copilul 4 luni, custodie comuna,acum copilul are 10 ani ,clasa 4.Tatal cere declaratie notariala ca sa mearga cu copilul in vacante pe perioada anului 2018, ii dau si imi da si dansul acordul de a iesi din tara cu copilul.Problema intervine cand tatal dintr=o eroare( el sustine ca a verificat perioada vacantelor scolare dar ca initial a fost 7-20 aprilie apoi s-ar fi modificat de la Minister) ...sau nu ( era promotie, era mai ieftin etc..) face rezervare pt vacanta Paris in perioada 15-20 aprilie cand copilul e la scoala.Acum imi cere insistent sa invoim copilul de la scoala ca sa poate pleca cu el la Paris. Ce ma deranjeaza este ca se pierd lectii, materia se aduna ,este mult de recuperat iar cand vin ei pe 21-22 aprilie e iar la tata in week-end (unde nu face carte, tatal nu stie sa -l ajute la teme, desi sustine ca o va face dar nu a facut-o niciodata) apoi pe 23 luni incepe scoala. Eu acum va intreb: unde este binele copilului? Eu daca nu sunt de acord voi fi acuzata de lipsa de intelegere poate dar dansul nici macar nu mi-a comunicat perioada exacta pt vacanta rezervata decat ieri 19.03.2018 iar rezervarea este facuta inainte de a semna eu declaratia notariala....deci ? va rog sa imi spuneti parerea dvs. legala si cum ar fi mai bine ca sa procedez? Pot fi acuzata de ceva daca nu accept, poate castiga in instanta impotriva mea? (daca era in timpul vacantei nu ma deranja ,putea sa-si aleaga ce zile dorea el)
Buna seara,
stie cineva ce taxe sint de achitat si de catre cine in cazul in care o societate proprietara a unui apartament doreste sa faca schimb in aceeasi cladire cu alt apartament de la dezvoltator, care are aceeasi valoare?
Multumesc mult si vreau sa tinem legatura in privinta blogului.