avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Daliborka

Activitate Daliborka

Răspuns la discuția Contract de inchiriere
Multumesc,
si firma care inchireaza spatiul trebuie sa depuna si ea contractul la finante?
in cazul in care plata chiriei se face cash, in acest caz firma trebuie sa emita dispozitia de plata?
In cazul in care o firma are contract de inchiriere a unui spatiu (in scop de punct de lucru), am inteles ca ar fi nevoie de o dispozitie de plata daca plata chiriei se face CASH. Daca se face in cont bancar nu ar mai trebui dispozitia de plata? Si de ce ar mai fi nevoie pentru ca aceasta cheltuliala sa fie deductibila? Trebuie cumva inregistrat contractul la administratia financiara? Eu am gasit un raspuns din 2010, dar sigur nu stiu daca mai este valabil articolul:www.avocatnet.ro/forum/discu...
Răspuns la discuția Munca sezoniera
Multumesc, si daca nu e pe baza unui c.i.m., se face ceva document ?un fel de contract?
Discuție Munca sezoniera
Buna ziua,
cum se procedeaza cu angajarea sezionerilor?ce documente trebuie semnate?
Buna ziua,
Care este procedura legala privind detasarea personalului strain intr-o companie din tara?ce documente trebuie emise ?de ce trebuie tinut cont?
Buna ziua,
Daca unei persoane i-a incetat contractul in luna ianuarie ,iar in luna februarie nu a primit adeverinta de vedchime si adeverinta cu stagiu de cotizare (desi in luna ianuarie a trimis mail de pe adresa personala catre departamentul de resurse umane ca doreste eliberarea respectivelor documente in luna februarie), in acest caz va trebui sa se prezinte la fostul loc de munca si sa faca cerere pentru eliberarea acestor documente? sau este in regula si mailul trimis?
Sau cum ar trebui procedat?
Multumesc,
De exemplu daca perioada de CFS (suspendarea CIM-ului) la una din firme, nu il afecteaza cu nimic pe angajat ?adica la una din companii e activ , si la cealalta e in CFS .il afecteaza cu ceva ?
nu este atat de multa acitvitate....fiind si firma personala...
in cazul in care de exemplu persoana in cauza intra in concediu medical, va trebui declarat si la firma unde are contractul suspendat? (stiu ca concediul medical trebuie declarat la toate locurile de munca unde exista contract de munca)
Buna ziua,
in cazul in care o persoana are un contract de munca suspendat la un angajator, se poate angaja la alt angajator?
In cazul in care unei persoane ii va inceta contractul de munca de drept pe data de 15 martie,si pana se angajeaza in alta parte, doreste sa isi plateasca contributia de sanatate.In acest caz, daca se imbolnaveste la noul loc de munca,angajatorul poate refuza plata medicalului pt ca nu are continuitate in stagiu de cotizare ?desi poate aduce chitanta precum ca s-a platit sanatatea pe sal minim pe economie,.sau este nevoie sa fie angajata si si astfel sa dovedeasca stagul de cotizare?a.i. Sa se plateasca medicalul?
Am inteles din ce am citit pe anumite forumuri ca ar tb sa incheie cu casa de sanatate ceva contract pt contributia asiguratorie ca sa beneficieze de medical:
"In momentul in care o persoana este angajat ,angajatorul plătește contribuția asiguraților ptr.munca,în acest fond intra si contribuția ptr.concedii medicale . Daca se încheie contract cu casa de sanatate si plătește doar sănătatea și nu se plătește contribuția asiguratorie nu exista dreptul la plata concediului medical ! Persoanele asigurate la sănătate nu beneficiază de plata concediului medical,doar daca încheie cu casa un contract ptr.contributia asiguratorie !"
imi puteti spune va rog cum este corect? si cum trebuie procedat?