avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata chirie persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata chirie persoana fizica

Cum pot face dovada platii chiriei pentru persoane fizice , astfel încât sa pot sa-mi deduc cheltuielile .Este suficient să aiba un cont in banca şi să fac plata prin virament bancar.
Cel mai recent răspuns: mmarcelcozma , utilizator 11:06, 21 Iunie 2010
In baza contractului de inchiriere, puteti intocmi o dispozitie de plata cu suma respectiva, scazandu-va din numerarul caseriei. Pentru ca aceasta cheltuiala sa fie deductibila, contractul de inchiriere trebuie inregistrat la administratia financiara.
Multumesc mult . Înţeleg că pot plăti şi numerar ?
Buna ziua,
Pentru a putea deduce cheltuiala cu chiria platita trebuie sa aveti in primul rand un contract incheiat cu proprietarul spatiului respectiv, contract care sa fie inregistrat la Administratia Financiara. Plata se poate face prin virament bancar in contul bancar al propietarului spatiului inchiriat (document justificativ: extrasul de cont) sau prin plata in numerar prin intocmirea unei chitante insa nu chitanta obisnuita ci pe o hartie alba normala semnata de ambele parti, daca proprietarul este persoana fizica. Va atasez un model orientativ. In cazul in care proprietarul este persoana juridica, acesta trebuie sa va emita factura iar in cazul in care plata se face in numerar, trebuie sa va elibereze si chitanta.


NR.______/_______________


CHITANŢÃ


► Subsemnatul(a) ......................................................., CNP …………………legitimat(a) cu ........ seria ......... nr. ................, eliberat/a de ....................., la data de ................, în calitate de proprietar al spatiului situat în ...................., str. .................................... nr. ........., bl. ...., sc. ...., et. ....., ap. ....., sect. ........, am primit de la ..…………..................................................., în calitate de angajat al S.C……………….., înregistrată la ONRC sub numărul J 40......., CIF ........, cu sediu social in Bucuresti, Sector .., Str ........................., suma de ............... …….lei ( .................. ........................) reprezentând contravaloarea chiriei/utilitatilor, respectiv ……………………… conform contractului de închiriere nr. ........ din data de .................., inregistrat la Administraţia Financiară sector .........
► Contravaloarea chiriei/utilitatilor este achită la data de ___________________ , pentru luna __________________/________ .




Am predat : CHIRIAª
S.C. ............................
..............................................................
(semnatura si stampila)


Am primit: PROPRIETAR
...............................................

(semnatura)
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Conta Orasanu, Consultant fiscal
Da. Si daca este persoana fizica, plata se face pe baza de dispozitie de plata.
Mulţumesc . Doresc să închiriez un spaţiu în care voi fi nevoit să investesc . Sma investită va fi reţinută din plata chiriei . Proprietarul , pe perioada cât nu încasează chirie , i se va cere la administraţia fiscala porcentul pe venit aferent perioadei de când se derulează contractul ?

Alte discuții în legătură

Impozit pe constructii pentru amenajarea sediului? prest prest O societate comerciala vrea sa faca amenajari la sediu social pt.care are contract de inchiriere cu o persoana fizica. Pentru amenajarile efectuate,societatea ... (vezi toată discuția)
Tva anelusca anelusca societatea a incheiat contract de comodat cu persoana fizica pe o perioada de 10 ani pentru spatii care au fost renovate in vederea desfasurarii activitatii am ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)