avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate ExpertTopo

Activitate ExpertTopo

Multumesc pentru raspuns, dar sa nu ma intelegeti gresit. In primul rand i-mi exercit meseria de geodez in cadrul unui birou de cadastru. Am si firma si sunt inregistrat si ca liber profesionist. Vreau sa inchid firma (care este platitor TVA) pt. ca intretinerea firmei este prea mare fata de comenzi si sa reangajez personalul de la firma (4 persoane) la forma de prosesie liberala. Bineinteles ca expertizele judiciare sunt efectuate si semnate de mine, dar avem si alte lucrari de specialitate (cadastru), care necesita personal chiar si la masuratorile efectuate in cadrul unei expertize. Ideea este ca daca am deja ceea mai simpla forma de exercitare a meseriei sa pot angaja personal ajutator la masuratori, redactare si altele prin respectarea cadrului legal cu privire la anagajare cu contract de munca.
Va multumesc pentru raspuns, dar daca a-ti putea preciza suportul legal in acest sens pt. ca pana acum am primit raspunsuri contradictorii
Răspuns la discuția profesii libere
Certificatul de Autorizare pe nume personal, emis de catre ANCPI se incadreaza in cod CAEN 7112 si il autorizeaza pe titular "sa realizeze si sa verifice lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei" Aceste lucrari de specialitate necesita lucrul in echipa atat pe teren cat si in birou sub indrumarea mea personala bineinteles. La fel si in cazul expertizelor, masuratorile se efectueaza in echipa. Multumesc pentru raspuns.
Sunt inginer geodez cu Certificat de Autorizare eliberat de către ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), sunt expert tehnic judiciar în cadrul Ministerului Justiţiei şi sunt mediator autorizat. În baza acestor calificări î-mi exercit activitatea ca profesie liberă în baza unui Certificat de Înregistrare Fiscală eliberat de ANAF. Întrebare : dacă pot avea angajaţi în această formă de exercitare a profesiilor ?