avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate cristina3108

Activitate cristina3108

Buna ziua,

Datele intrebarii sunt urmatoarele: Un SRL depune in octombrie 2014 o declaratie 112 in mod eronat, respectiv, au fost incarcate in baza de date Anaf doar 4 surse din cele 10.

In luna august 2015, conform celor de la Anaf, s-a emis o decizie de Impunere din Oficiu a unor contributii. Tot conform celor de la Anaf, aceasta instiintare a fost transmisa si confirmata de catre administratorului firmei, lucru cu care nu suntem de acord, acest lucru nu s-a intamplat, in mod sigur instiintarea s-a intors la ei.

Cei de la Anaf sustin ca aceste instiintari sau notificari ce nu au fost primite de reprezentantul/reprezentantii firmei, se intorc la ei si sunt publicate pe site-ul lor.

Cunoasteti site-ul unde se publica aceste instiintari sau notificari? Pe site-ul Anaf, oare? La ce sectiune mai exact?

Multumesc anticipat pentru raspuns!


In mod normal, aceste amenzi apar si in instiintarile de plata a impozitului pe cladire de la inceputul anului (acestea fiind trimise dupa cnp).
Cunosc pe cineva care a avut amenzi de circulatie din 2008 neplatite, a primit somatia acasa, si a stabilit o plata esalonata cu cei de la serviciul de taxe si impozite locale. Nu a avut alta solutie decat plata acestora.
Aceste amenzi nu au termen de prescriere, din cate cunosc, cel putin nu de 5 ani.

Nu stiu in ce masura le puteti dovedi ca nu ati intrat in posesia somatiei...e foarte probabil ca somatia sa fie in drum spre dumneavoastra...de obicei, banca o primeste mai repede decat dumneavoastra (diferenta de cateva zile). De obicei, se trimite somatia si ulterior (destul de repede) se recurge si la poprirea contului.
Contul se deblocheaza cand se stinge suma integral.

Acum, in cazul persoanelor juridice care fac dovada platii integrale a popririi, acestea sunt nevoite sa se adreseze organului care a emis somatia pentru a intra in posesia ridicarii popririi si a-l prezenta bancii pentru a scoate contul de sub poprire. Poate pentru persoanele fizice e mai simplificata treaba...

Succes!
Desigur! Puteti modifica data si ora dupa cum doriti. Mediatorul va instiinta cealalta parte sa se prezinte la ora si data stabilite de comun acord.
Succes!