avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate invidiaevent

Activitate invidiaevent

Multumesc mult pentru raspuns!
Multumesc mult pentru raspuns!
in cazul nostru este vorba de un bar deschis 7 zile pe saptamana, dar in care sambata seara se tin un fel de petreceri, de multe ori neanuntate si care se incheie destul de devreme.
Primaria ne cere sa achitam aceasta taxa in functie de programul de functionare, care este in weekend prelungit, dar faptul ca am program pana la ora 5:00am nu inseamna mereu ca desfasuram activitate de discoteca.
Mai mult, ni se cere retroactiv aceasta taxa, de cand a fost infiintata firma, in conditiile in care ei au stabilit zilele in care se presupune ca au avut loc aceste evenimente. Am prezentat inregistrarile din casa de marcat, la cererea dansilor, dar suma unei vanzari intr-o anumita zi nu cred ca le poate demonstra ca in acea zi a fost desfasurata o activitate de discoteca, pentru ca localul nostru este de fapt un bar.
As dori sa stiu daca exista vreo cale legala sa contest decizia lor de a plati retroactiv pentru niste evenimente care nu au fost desfasurate.
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa aflu cui se adreseaza legea 571/2003, referindu-ma la acest articol:
ART. 275 Reguli speciale pentru videoteci şi discoteci
(1) În cazul unei manifestări artistice sau al unei activităţi distractive care are loc într-o videotecă sau discotecă, impozitul pe spectacole se calculează pe baza suprafeţei incintei prevăzute în prezentul articol.
(2) Impozitul pe spectacole se stabileşte pentru fiecare zi de manifestare artistică sau de activitate distractivă, prin înmulţirea numărului de metri pătraţi ai suprafeţei incintei videotecii sau discotecii cu suma stabilită de consiliul local, astfel:
a) în cazul videotecilor, suma este între 0 şi 2 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009);
b) în cazul discotecilor, suma este 0 şi 3 lei inclusiv (actualizare conform HG 956/2009);
(3) Impozitul pe spectacole se ajustează prin înmulţirea sumei stabilite, potrivit alin. (2), cu coeficientul de corecţie corespunzător, precizat în tabel(...)

Precizez ca activitatea principala a firmei pe care o conduc este conform cod caen 5630, dar in actul constitutiv al firmei apare si cod caen 9329, prin care se desfasoara activitati de discoteca (insa 9329 nu este activitatea principala)
Firma functioneaza de 1 an, iar primaria localitatii in care activam ne impune acum pentru prima oara sa achitam aceasta taxa pe discoteca, dans retroactiv, calculand angajatioi primariei 4 zile pe luna, chiar daca nu s-au desfasurat aceste activitati in ritmul stabilit de ei.
Multumesc mult!